Nem küzd tovább a rejtett motorral lebukó bringás

2016.03.14. 18:59

Beismerő vallomást nem tett, de rejtett motorral lebukó Femke van den Driessche úgy döntött, hogy nem próbálja megvédeni magát, és 19 évesen a kerékpársportból is kiszáll.

A belga kerékpárost a január végi ciklokrossz-világbajnokságon kapták el az ellenőrök vázba rejtett motorral. Van den Driessche azóta is azt állítja, hogy a motoros rásegítéses kerékpár nem az övé, hanem egy barátja gépe került véletlenül a depóba. Azt találták meg a nemzetközi szövetség (UCI) ellenőrei.

Az UCI a héten tartana meghallgatást, de a kerékpáros nem megy el rá. „Miután konzultáltam az ügyvédeimmel és a családommal, úgy döntöttem, hogy nem védekezek a meghallgatáson Aigle-ban. Elhatároztam, hogy abbahagyom a ciklokrosszt. A nép már úgyis döntött az ügyemről, a svájci találkozó túl sokba kerülne nekem. A felmentést elérni lehetetlen, a kerékpár az én depómban volt" – idézte a kerékpárost a Het Nieuwsblad.

Van den Driessche a szabályok szerint legalább hat hónapos eltiltásra számíthat, és minimum 20 ezer svájci frankos büntetést is kaphat, de már arról is lehetett hallani, hogy példát akarnak statuálni vele, ezért életre szóló eltiltás is felmerült.