Futással kezdett Baumgartner Melbourne-ben

2004.03.01. 13:26
Az élete harmadik Forma-1-es futamára készülő Baumgartner Zsolt autója, a Minardi még nem érkezett meg a hétvégi nagydíj színhelyére, de a csapatvezetők nem izgulnak. Baumgartner így jobb híján futóedzéssel kezdte a felkészülését a szezon első versenyére, Melbourne-ben. A magyar versenyzőt a helyi magyarok hegedűszóval fogadták.
Váratlan programmal kezdődött Baumgartner Zsolt számára a hétfői nap Melbourne-ben, mivel a pályán, a boxutcában látogatta őt meg az Ausztráliában élő magyarok küldöttsége. A Minardi istálló tagjai meglepve figyelték, amint egy népviseletbe öltözött tánckar hegedűszó kíséretében rákezdett a csárdásra az Albert Park aszfaltján. Az első magyar Forma-es pilóta nem állt ellen az invitálásnak, így egy kis idő elteltével ő is bekapcsolódott a táncba, témát szolgáltatva ezzel a fotósoknak és a szép számmal jelenlévő operatőröknek.

Tévéstábok a box körül

"Jólesett, hogy ennyire szeretnek. Ez a kis ünnepség színfoltot jelentett a ring mai életében, hiszen szinte valamennyi televíziós és rádiós stáb, valamint fotós a mi boxunk környékén tolongott" - mondta Baumgartner.

Mivel a magyar versenyző még soha nem versenyzett a melbourne-i pályán, így számára jelen pillanatban mindennél fontosabb, hogy az összes lehetséges módon információkat szerezzen arról a helyszínről, ahol vasárnap indulni fog. A "felderítés" egy sajátos módját választva, Zsolt csapattársával, Brunival egyetemben futóedzést tartott az aszfalton.

Futva már megtett tíz kilométert az ausztrál pályán

"Mivel a fizikai felkészítést nem szeretném elhanyagolni, egyértelmű, hogy ezen a héten is folytatom a futóedzéseket. Csapattársammal, Brunival megbeszéltük, hogy összekötjük a kellemeset a hasznossal, így a hivatalos pályán tartottuk meg a napi edzésünket. Korábban egy mérnökkel már végigjártuk gyalog a pályát, most viszont kétszer is körbefutottuk, így kijött a napi tíz kilométeres penzum. Nem azt mondom, hogy sokkal okosabbak vagyunk most a pályát illetően, hiszen az igazi az lesz, ha már autóban ülve érzékelhetjük a kanyarokat, de ha már úgyis futni kell, akkor hasznosabb volt a ringen letudni a kilométereket" - magyarázta.

Várhatóan kedd reggel érkeznek az autók

Szállítási nehézségek miatt egyelőre még nem érkeztek meg a Minardi csapat autói Melbourne-be, de mint Zsolt elmondta, az apró késés miatt a csapat tagjai nem idegesek, hiszen a hét elején elsősorban promóciós programok várnak a Minardi F1 Team-re, és a mérnökök, valamint a szerelők úgyis csak szerdától kezdik meg a koncentrált felkészülést a hétvégi futamra. A két új Minardi vélhetően helyi idő szerint kedden reggel landol majd egy óriási szállítógép segítségével Ausztráliában.

Az állami szerepvállalása meghiúsulása után még mindig nem tudni, kik lettek Baumgartner szponzorai, és hogy a versenyző mennyi pénzt fizetett a rajtjogért.