Coulthard: Teljes tévedésben vagyunk

2004.03.11. 10:21
A hétvégi Forma-1-es Ausztrál Nagydíj után a skót David Coulthard, akinek várhatóan nem hosszabbítják meg szerződését a McLarennél, feltárta a csapat problémáit. Az új autón semmi sem stimmel, erőtlen a motorja, rossz a kasztnija.
A szezon eleji tesztek alapján a címvédő Michael Schumacher úgy vélte, hogy nem a McLaren-Mercedes lesz a Ferrari legnagyobb ellenfele az idényben. Az első futamon igazolódott is az állítása, a McLaren nagyon távol került az olasz csapattól. A finn Kimi Räikkönen a tizedik körben feladni kényszerült a versenyt, a skót David Coulthard célba ért, de esélye sem volt, hogy a nyolcadik helyről előrelépjen. A finn pilóta, mintha megérezte volna a bajt, pesszimistán nyilatkozott a futam előtt.

A motor erőtlen, a kasztnin finomítani kell

A tavalyi futamgyőztes Coulthard kemény szavakkal kritizálta is csapatának vezetését. "Teljes tévedésben vagyunk" - mondta ingerülten az angol lapoknak. "A motor erőtlen, a karosszérián mindenképpen fejleszteni kell, mert aerodinamikája kétségbe ejtő, nincs tapadása az autónak" - állította. A német Bild a Minardival egy szintre helyezte a csapatot, aminél nagyobb blama nem lehet.

A Mercedes 2000 óta nem produkált ilyen gyenge idénykezdetet. Coulthard a gumiszállítójukat, a francia Michelint is bírálta, amelyik képtelen volt felkészülni a vártnál hűvösebb időjárásra, és rossz abroncsokat adott szémukra. (37 fok helyett mindössze 19 volt.)

Elkerülni a megaláztatást

"Az infrastrukturális hátterünk megvan, minden erőnkkel azon kell dolgozni, hogy a következő futamra már jobbak legyünk, és ne a mezőny hátát kelljen figyelnünk. Mert az nagyon megalázó" - összegzett.