A McLaren Hockenheimben már nyerni szeretne

2004.07.12. 14:12
Kimi Räikkönen, a McLaren-Mercedes finn pilótája csapata idei szenvedése után remekelt az új autóval Silverstone-ban, a Brit Nagydíjon, de főnöke szerint "a második az első vesztes helye", így Németországban már Michael Schumacher legyőzésére készül.
Vasárnap Michael Schumacher megnyerte idei tizedik versenyét is, de a győzelme még a hajrában sem volt biztos, Jarno Trulli balesetének köszönhetően ugyanis Kimi Raikkönen egészen az utolsó körökig versenyben tudott maradni a tíz pontért.

"Jól megdolgoztattuk Schumachert"

A finn versenyző a szezon első tíz versenyén összesen mindössze tíz pontot szerzett, míg a Brit Nagydíjon az új McLaren-Mercedesszel második lett és nyolc egységet gyűjtött be. Az idény közben épített MP4/19B kódjelű modell, úgy tűnik, jóval sikeresebb lesz, mint elődje, amellyel Raikkönen és Coulthard tíz-tíz indulásból összesen csak huszonkét pontot tudott összekaparni.

"Jól megdolgoztattuk Schumachert, ennyire idén még egyszer sem kellett hajtania a győzelemért - mondta mosolyogva a leintés után Ron Dennis csapatfőnök. - Megtettük az első lépéseket a helyes irányba, és Hockenheimben további javulást várok, mert az autón módosítunk egy-két dolgot. Ott már remélhetőleg még jobban meg tudjuk szorítani a ferrarist. A dobogónak persze örülünk, de hát a második az első vesztes, mi pedig nyerni szeretnénk. Talán már Hockenheimben".

Coulthardnak nem tetszett az új gép

Raikkönen is régen nevetett már annyit, mint az elmúlt hétvégén, hiszen a tavalyi Japán GP óta először állhatott fel a dobogóra: "A kocsit még fejlesztenünk kell, de remélhetőleg hamarosan elég jó lesz, és még talán nyerhetünk is vele. A kezdet mindenképpen biztató, hiszen ez csak a második versenye volt az új gépnek".

Csapattársa, David Coulthard viszont egyáltalán nem örült, hiszen hetedik helye nem jelent javulást.

"Az autó nem volt valami jó. Az egyensúlyával egész hétvégén gondjaim voltak, ezért képtelen voltam felvenni Raikkönen ritmusát" - mondta a skót, akinek a helyét a szezon végén Juan Pablo Montoya veszi át a McLarennél. (Bár Coulthard nem beszélt róla, ám nagyon valószínű, hogy az évvégi távozása miatt ő már nem kapja meg ugyanazokat az alkatrészeket, mint finn kollégája.)

A hockenheimi Német Nagydíjat július 25-én rendezik.