Különleges szárnyakkal indul a Red Bull

2005.02.07. 17:00
A Red Bull Racing hétfőn saját honlapján közzé tett képeken mutatta be 2005-ös Forma-1-es autóját, az RB1 nevű kocsit. A Jaguar felvásárlásával alakult istálló első F1-es kocsija sötétkék színű, légterelői a Ferrariéhoz hasonlítanak, és Cosworth motor hajtja.
Hétfőn a csapat hivatalos honlapján bemutatták a Jaguar istálló felvásárlásával alakult Red Bull Racing 2005-ös Forma-1-es autóját, az RB1-et. A honlap fotóin megjelenő kocsit Jerezben néhány órával később ki is próbálta David Coulthard, a csapat egyik idei pilótája.

Nem hasonlít az üdítősdobozra

A tesztautóval ellentétben, amely az üdítősdoboz fényezését kapta, a Red Bull-versenyautó egyszínű sötétkék lett, piros, ezüst és sárga díszítésekkel, többek között a cég logójával.

Természetesen formájában is változott a kasztni, az új szabályok szerint magasabbra került az első szárny, amelyet az új Williamséhez hasonlóan három helyen is meggörbítettek a minél jobb aerodinamikai mutatók érdekében.

A hátsó szárny néhány eleme egyedi megoldás

A hátsó légterelő a Ferrariéra emlékeztet, de az alsó eleme saját fejlesztés, két helyen is görbített.

#alt#

Az oldaldobozok viszont nem olyan kerekdedek, mint az eddig bemutatott autókon, maradt a konzervatívabb forma. Összességében a szárnyakon kívül nincs rajta más különös újítás.

A kasztni alatt sincs sok, a tavalyihoz hasonló Cosworth-motor hajtja az RB1-et, csakúgy, mint elődjét, a Jaguart.

Coulthard már ki is próbálta

A kocsit hétfőn délután Jerezben zárt kapuk mögött már ki is próbálta David Coulthard, és a gárda egész héten Dél-Spanyolországban köröz, számos másik csapat autóival együtt.

A gépet hivatalosan viszont csak az első idei verseny helyszínén, Melbourne-ben mutatják be, néhány nappal a futam előtt. A gárda pilótái a már említett David Coulthard, illetve Christian Klien és Vitantonio Liuzzi lesznek. A skót mindegyik futamon indul, míg utóbbi kettő valószínűleg felváltva szerepel majd a versenyeken.