Mária
-6 °C
-2 °C

Moszkvában fagyoskodtak a Jordan pilótái

2005.02.25. 16:19
Pénteken a moszkvai Vörös téren mutatkozott be hivatalosan a Jordan-Toyota új autója, és két pilótája: a portugál Paulo Monteiro és az indiai Narain Karthikeyan mínusz tíz fokos hidegben pózolt a fotósoknak, a Jordan EJ15-ös autó mellett.
Pénteken Oroszországot is elérte a Forma-1: a moszkvai Vörös téren mutatkozott be hivatalosan a Jordan-Toyota új autója, és két pilótája. A portugál Paulo Monteiro és az indiai Narain Karthikeyan mínusz tíz fokos hidegben pózolt a fotósoknak, a Jordan EJ15-ös autó mellett.

Orosz származású az új tulajdonos


A Vörös téren
A kocsit már két hete kipróbálták az angliai Silverstone-ban, a versenyzők nevét szintén nyilvánosságra hozták már hetekkel ezelőtt, de az istálló új tulajdonosa, Alex Shnaider orosz származású, ezért hazájának is meg akarta mutatni az alakulatot.

A Midland Group nevű befektetési társaság, melynek feje Shnaider, február elején vásárolta fel Eddie Jordan csapatát. Idén még a régi néven, de már új menedzserekkel és szakemberekkel indul a gárda, jövőre viszont már a Midland F1 logóval. "Orosz identitást akarunk adni a csapatnak, ezért nagyon fontos volt, hogy Moszkvában, testközelből mutassuk meg magunkat az itteni üzletembereknek és a médiának" - indokolta a szokatlan helyszínválasztást Collin Kolles, a Jordan nem rég kinevezett igazgatója.

"Remélem, az orosz nép befogad minket"

A két pilótának igen szokatlan lehetett a hó látványa, és korábban egyikük sem volt még ennyire hideg helyen. Az indiai Karthikeyan szerint viszont hazája, India és Oroszország sok mindenben hasonlítanak: "A hazám, és Oroszország is szeretne mielőbb F1-es futamot rendezni, ezért remek döntés volt ide hozni ezt a bemutatót. Egyetlen nap alatt megsokszorozhatjuk a szurkolóinkat, remélem, az orosz nép befogad minket. Mindent megteszünk, hogy büszkék lehessenek ránk".

Oroszország is rendezne F1-es futamot


Tiago Monteiro és Narain Karthikeyan
A Forma-1 irányítója, Bernie Ecclestone többször nyilatkozta, hogy Oroszországban és Indiában is akar F1-es versenyt. Szinte biztosan ez az egyik oka, hogy a Jordant épp egy orosz érdekeltségű társaság vásárolta meg, és az sem lehet véletlen, hogy indiai pilótát szerződtettek.

Az idei világbajnokság egy hét múlva Melbourne-ben kezdődik, így a team már vissza sem tér angliai központjába, hanem Moszkvából egyenesen Ausztráliába repül.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.