Moszkvában fagyoskodtak a Jordan pilótái

2005.02.25. 16:19
Pénteken a moszkvai Vörös téren mutatkozott be hivatalosan a Jordan-Toyota új autója, és két pilótája: a portugál Paulo Monteiro és az indiai Narain Karthikeyan mínusz tíz fokos hidegben pózolt a fotósoknak, a Jordan EJ15-ös autó mellett.
Pénteken Oroszországot is elérte a Forma-1: a moszkvai Vörös téren mutatkozott be hivatalosan a Jordan-Toyota új autója, és két pilótája. A portugál Paulo Monteiro és az indiai Narain Karthikeyan mínusz tíz fokos hidegben pózolt a fotósoknak, a Jordan EJ15-ös autó mellett.

Orosz származású az új tulajdonos


A Vörös téren
A kocsit már két hete kipróbálták az angliai Silverstone-ban, a versenyzők nevét szintén nyilvánosságra hozták már hetekkel ezelőtt, de az istálló új tulajdonosa, Alex Shnaider orosz származású, ezért hazájának is meg akarta mutatni az alakulatot.

A Midland Group nevű befektetési társaság, melynek feje Shnaider, február elején vásárolta fel Eddie Jordan csapatát. Idén még a régi néven, de már új menedzserekkel és szakemberekkel indul a gárda, jövőre viszont már a Midland F1 logóval. "Orosz identitást akarunk adni a csapatnak, ezért nagyon fontos volt, hogy Moszkvában, testközelből mutassuk meg magunkat az itteni üzletembereknek és a médiának" - indokolta a szokatlan helyszínválasztást Collin Kolles, a Jordan nem rég kinevezett igazgatója.

"Remélem, az orosz nép befogad minket"

A két pilótának igen szokatlan lehetett a hó látványa, és korábban egyikük sem volt még ennyire hideg helyen. Az indiai Karthikeyan szerint viszont hazája, India és Oroszország sok mindenben hasonlítanak: "A hazám, és Oroszország is szeretne mielőbb F1-es futamot rendezni, ezért remek döntés volt ide hozni ezt a bemutatót. Egyetlen nap alatt megsokszorozhatjuk a szurkolóinkat, remélem, az orosz nép befogad minket. Mindent megteszünk, hogy büszkék lehessenek ránk".

Oroszország is rendezne F1-es futamot


Tiago Monteiro és Narain Karthikeyan
A Forma-1 irányítója, Bernie Ecclestone többször nyilatkozta, hogy Oroszországban és Indiában is akar F1-es versenyt. Szinte biztosan ez az egyik oka, hogy a Jordant épp egy orosz érdekeltségű társaság vásárolta meg, és az sem lehet véletlen, hogy indiai pilótát szerződtettek.

Az idei világbajnokság egy hét múlva Melbourne-ben kezdődik, így a team már vissza sem tér angliai központjába, hanem Moszkvából egyenesen Ausztráliába repül.