Versenyzőnő tart a Forma-1-be

2005.06.15. 00:52
A májusi indianapolisi 500 mérföldes Indycar-versenyen negyedik Danica Patricket a Forma-1-be akarja vinni Bernie Ecclestone, a sorozat irányítója. A pilótanő után a BAR-Honda érdeklődik, és elképzelhető, hogy már a hétvégi Amerikai Nagydíjon futhat néhány próbakört a kocsijukkal.
A leghíresebb amerikai autóversenyt, az Indianapolis 500-at idén a brit Dan Wheldon nyerte meg, ám a futam sztárja mégsem ő, hanem az egyetlen nő résztvevő, Danica Patrick volt.

A 23 éves tehetség a negyedik helyről indulhatott, a nagydíjat vezette is, és végül éppen csak lemaradt a dobogóról, negyedikként ért célba. Korábban soha nem sikerült nőnek ilyen jó pozícióban végeznie, így a média azonnal felkapta őt.

"Nő, ráadásul vonzó is"

A kifejezetten csinos pilóta a Sports Illustrated magazin címlapjára került - legutóbb húsz éve volt a borítón autóversenyző -, és már a Forma-1-ben is felfigyeltek rá.


Danica Patrick
A múlt hétvégi, Kanadai GP-n Bernie Ecclestone, az F1 irányítója nem titkolta, mielőbb be akarja mutatni Danica Patricket a sorozat befolyásos főnökeinek, és a BAR csapat már érdeklődik is után.

"Találkoztam néhányszor Danicával, nagyszerű karakter. Üzleti szempontból is érdekes, amelynek egyik oka természetesen, hogy nő, ráadásul vonzó is" - nyilatkozta Montrealban Gilles de Ferran, a BAR sportigazgatója.

A BAR már érdeklődik

Angol lapok szerint Patrick F1-es bemutatkozása már a pénteken kezdődő Amerikai Nagydíjon megtörténhet, ugyanis a BAR-nak és a pilótanő Indycar-csapatának, a Rahal Racingnek is a Honda a motorszállítója és a futam Indianapolisban lesz.

A pletykák bemutatókörökről szólnak, De Ferran, aki korábban maga is Indy 500-győztes és Indycar-bajnok volt, annyit ismert el, dolgoznak rajta, hogy Patrick csatlakozzon az istállójukhoz.

Schumacher is kíváncsi rá

Az Australian című lap Montrealban Michael Schumachert is megkérdezte, mit szólna hozzá, ha egy nő is lenne a mezőnyben: "Érdekes lehetőség, szívesen látnám köztünk. Nem tudom, fel tudná-e venni velünk a versenyt, hiszen előfordult már, hogy a hölgyek nem bírták a férfiak tempóját. Mindenesetre kíváncsi vagyok, hogyan teljesítene".

A kilencvenes évek elején próbálkozott utoljára nő a Forma-1-ben, akkor az olasz Giovanna Amatinak nem sikerült kvalifikálnia magát a futamokra.