Megfeddték Raikkönent az italozásai miatt

2005.09.19. 12:47
Levélben figyelmeztette pilótáját, Kimi Raikkönent a helyes magaviseletre Ron Dennis, a McLaren-Mercedes főnöke. A finn tehetség kicsapongó élete és részegeskedései miatt már az istálló szponzorai is aggódnak.
Figyelmeztette sorozatos kilengései miatt pilótáját, Kimi Raikkönent a McLaren-Mercedes főnöke, Ron Dennis.

A finn versenyzőt tavaly és idén többször látták részegen nyilvános helyen, legutóbb a monzai tesztek alatt okozott kisebb botrányt.

Baráti levél

"Illedelmesen, baráti hangon elmagyaráztam, hogy felelősséggel tartozunk a szponzorainknak" - mesélte Dennis a Bild című német lapnak, mit tartalmazott a Raikkönen-mendzsmentnek írt levele.

Kimi Raikkönen

A 25 éves tehetség első balhéja múlt decemberben, a Kanári-szigeteken volt, amikor szerelmi bánatában itta le magát egy helyi lokálban. Azért borult ki, mert mindössze négyhónapnyi házasélet után megromlott kapcsolata feleségével, Jenny Dahlmann-nal. A Bild fotósai meg is örökítették őt elázva.

"Ők a finn Beckham-pár"

Az év elején aztán újra túlzásba vitte az italozást, angol újságok többször cikkeztek londoni vad éjszakáiról, és Finnországban is jelentek meg képek a kicsapongásairól.

A McLaren vezetői eddig nem kritizálták Raikkönen életmódját, úgy gondolták, a magánélete nem tartozik rájuk.

"A szerződéseinkben benne van, hogy az istálló összes tagjának megfelelően kell viselkednie - nyilatkozta a McLaren-főnök, ám meg is védte kedvenc pilótáját. - Kiminek nincs könnyű élete, óriási nyomás van a rajta a Forma-1 miatt, ráadásul a feleségével ők a finn Beckham-pár".

A pályán a motorral van baj

Raikkönen pályán nyújtott teljesítményével ellenben semmi gond, sőt, kitűnően vezet. Idén hat futamot nyert meg, az év egyharmadától kezdve a vb-t vezető Fernando Alonsónál is gyorsabb volt szinte minden pályán. Gumiproblémák és a Mercedes-motor sorozatos hibái miatt viszont hatszor veszített értékes pontokat, így csak második az összetettben, 25 egységgel a spanyol mögött.