Briatore: Raikkönen a Ferrarihoz írt alá, Schumacher befejezi

2006.09.09. 16:53
Elismerte Flavio Briatore, hogy a Renault szerződtetni akarta Kimi Raikkönent, ám már nem volt esélye, mert a finn előszerződést írt alá a Ferrarival. A menedzser szerint vasárnap Monzában Michael Schumacher bejelenti visszavonulását.
Kimi Raikkönen volt a Renault kiszemeltje a jövőre a McLarenhez távozó Fernando Alonso helyére, de lemaradt róla a francia csapat, árulta el Flavio Briatore az Olasz Nagydíj pénteki szabadedzése után.

Lekéstek Raikkönenről

A team hétközben jelentette be, hogy 2007-ben a már korábban biztossá vált Giancarlo Fisichella mellett az eddigi tesztelő, Heikki Kovalainen lesz a másik versenyzőjük.

"Megpróbáltuk megszerezni Raikkönent, de mivel nem számítottunk rá, hogy elveszítjuk Alonsót, lekéstünk róla" - nyilatkozta a Renault csapatfőnöke az autosport.com-nak.

"Inkább a Ferrarihoz ment"

A menedzser megerősítette a sajtófeltételezést, mely szerint Raikkönen előszerződést kötött egy csapattal: "Kimi inkább a Ferrarival írt alá előszerződést, jó idővel ezelőtt, szerintem jövőre ő versenyez Massával a Ferrarinál".

Michael Schumacher vasárnap, a futam után jelenti be, marad a Ferrarinál vagy visszavonul. Az olasz és a német sajtó biztosra veszi, befejezi, és ezt tükrözik Briatore szavai is.

Együtt lettek sikeresek az F-1-ben

Az 56 éves menedzser a kilencvenes évek közepén Michael Schumacher főnöke volt a Benettonnál, együtt nyertek két világbajnokságot 1994-ben és 1995-ben.