Raikkönen pontra, Kubica diadalra vágyik

2008.03.15. 13:21
Lewis Hamilton állítja, a pole pozíció ellenére is van még benne tartalék. A címvédő már annak is örülne, ha pontot tudna szerezni. Nyilatkozatok az Ausztrál GP időmérője után.

Nem gondol a győzelemre az elrontott időmérő után Kimi Raikkönen. A Ferrari pilótájának autójában a tréning elején megszűnt a benzinnyomás, lelassult, és mivel külső segítség nélkül nem érte el a boxutcát, nem folytathatta a körözést.

"Csalódott vagyok, de az ilyesmi megtörténhet. Most már csak néhány pont maradhat nekünk, mindenképp szereznünk kell, amennyit lehet. Nem a legjobb szezonkezdet, az biztos, de a lényeg, hogy valamit azért kihozzunk a helyzetből" - nyilatkozta a finn az autosport.com-nak.

A világbajnoknak nem volt szerencséje, ha csak néhány tíz méterrel később áll le a kocsija, szerelői érte mehettek volna, hogy betolják, ám így a pályamunkásoknak kellett beavatkozniuk. Persze az sem valószínű, hogy rövid idő alatt rendbe tudták volna hozni a hibát.

Az időmérő képekben - galéria

Raikkönen csak tizenötödikként rajtolhat, ám egyet így is előre lépett, mert a kilencedikként végzett Timo Glockot előbb váltócsere, majd feltartás miatt büntették öt-öt pozíciónyi hátrasorolással. A tizenkilencedik kockára esett vissza.

Semmi gondja nem volt Lewis Hamiltonnak, aki F-1-karrierje hetedik pole pozícióját szerezte. Mint a sajtótájékoztatón mondta, talán a kevesebb elektronikának is köszönhetően.

"Lehetek még jobb, ebben biztos vagyok. Az első hely remek, de mindig van hová fejlődni. Élvezem az új szabályokat, a kipörgésgátló hiánya kihozza a legjobbat a pilótákból. A maximumot kell nyújtanod, de az érzés nagyszerű."

Hasonló a mellőle rajtoló Robert Kubica helyzete, aki megmondta, jobban érzi az autót a kipörgésgátló nélkül. Először indulhat az első sorból, és ha nem megy le a fűre az egyik leggyorsabb kanyarban, talán Hamilton pozíciójában lenne.

Ő biztos ebben: "A hibámmal többet veszítettem két tizednél. Kockáztattunk, nem jött be, de a kipörgésgátló nélkül stabilabb az autó fékezés közben. Most derült ki, hogy tavaly emiatt hátrányban voltunk kissé. De már nincs, úgyhogy jó passzban vagyunk".

Főnöke, a BMW feje, Mario Theissen úgy gondolja, ha nincs Kubica pici hibája, az élen lennének. Ki is jelentette, vasárnap nem a dobogós hely, hanem a futam megnyerése a céljuk.