Raikkönen bejelentkezett a Renault-hoz

2010.09.14. 10:59
A finn azt mondta, jövőre is ralizna, de megkereste a francia csapatot, hogy visszatérhessen a Forma-1-be.

"Egyre többen jelentkeznek, az a srác is a radaron van, akit említett. Megkeresett minket, Kimi az egyik esélyes" - erősítette meg az autosport.com-nak Eric Bouiller Renault-csapatfőnök, hogy a finn bejelentkezett hozzájuk 2011-re.

Az idén a rali-vb-n induló korábbi F1-világbajnok folyamatosan azt mondta, a raliban szeretné folytatni, csapata, a Citroen is meg akarja tartani, de kiderült, a visszatérésen dolgozik.

Robert Kubica helye biztos a Renault-nál, az újonc Vitalij Petrové nem, bár nem teljesít rosszul, leginkább orosz szponzorai tartják az istállónál. Bouiller állítja, az ő megtartása a fő opció, de ha nem bizonyítja, hogy képes egy egész hétvégét hibátlanul teljesíteni, lecserélhetik. A menedzser szerint a szezon végéig kiderül, ki lesz Kubica társa jövőre.

Raikkönen azt nyilatkozta, csak nagyon versenyképes gépbe ülne vissza az F1-ben, valószínűleg Kubica spái harmadik helye győzte meg, hogy a Renault 2011-ben a legjobbak között lehet. A lengyel kevéssel lemaradva harmadik lett.

Elképzelhető, hogy a finnek még egy lehetősége akad, ha jelenlegi főszponzora, a Red Bull F1-istállójánál idén Mark Webber világbajnok lesz, sanszos, hogy visszavonul, ám ez egyelőre csak feltételezés.