Nőnek Kimi Raikkönen esélyei a Ferrarihoz

2013.09.05. 16:02

"A döntést a csapat hozza meg, de Fernandót megkérdezzük, figyelembe vesszük a véleményét, ez így normális. A végén viszont mi döntünk" - idéz a madridi Marca című lap egy Ferrari-szóvivőt, aki arról beszél, még nem határozták el, ki lesz Fernando Alonso csapattársa jövőre.

Annyi szinte biztos, hogy a hétvégi Olasz Nagydíjon nem lesz bejelentés, hogy Felipe Massa megtarthatja-e, Kimi Raikkönen, esetleg Nico Hülkenberg vagy talán Paul di Resta, illetve Jules Bianchi megkaphatja-e a helyet.

Alonsót a csütörtök délutáni, monzai sajtótájékoztatón arról kérdezték, mit gondol két csúcspilótáról egy csúcscsapatban.

"Jó dolog, a topcsapatoknak két toppilótára van szükségük, mert minden versenyt meg akarnak nyerni. Ferrari, McLaren, Red Bull, mindegyikkel ez a helyzet" - felelte egyenesen a spanyol. Nem kertelt, és nem tette hozzá, hogy Massát, aki - elméletileg - a hátra lévő nyolc futamon még megmentheti a posztját, toppilótának tartja. Vagyis nagyon úgy tűnik, hogy menedzsere, Flavio Briatore néhány hónapja teljesen igazat mondott, amikor azt nyilatkozta, kliense várja Raikkönent a Ferrarinál.

Összejöhet?
Összejöhet?

Véleményének persze kissé ellentmond, hogy 2007-nek, amikor Lewis Hamiltonnal ment a McLarennél, kiborulás és szakítás lett a vége, egy év után otthagyta az angolokat.

Alonso állítólag a Hungaroringen tárgyalt a Red Bull Racinggel is, ami végül Daniel Ricciardót szerződtette Sebastian Vettel mellé, és a kétszeres bajnok tagadja, hogy képben volt a rivális istállónál.

"Az RBR csak pletyka, 3,5 év hátra van a szerződésemből, ki akarom tölteni, sőt, tovább maradni, aztán a világ legjobb csapatából visszavonulni, a Ferraritól. Jövőre az új szabályok miatt nagyobb esélyünk lesz megdönteni a Red Bull uralmát."

Alonsónak össze kell kapnia magát a hétvégén, mert a bajnokságban 46 ponttal le van maradva Vetteltől.