Már pletykálnak Ross Brawn átigazolásáról

2013.10.07. 15:08

Újra bizonytalannak tűnik a jövője Ross Brawnnak a Mercedes élén, állítólag az F1-be 2015-ben a McLaren motorszállítójaként visszatérő Honda hívja, de a brit rivális istálló megkereséséről is pletykálnak.

A Bild szerint Brawn a hétvégén bejelentette a Mercedes-résztulajdonos Niki Laudának, hogy távozik, ám ezt maga a volt világbajnok azonnal tagadta. "Tárgyalok Ross Brawnnal, még nincs döntés a távolabbi jövőről. Ez a helyzet, és ez a helyzet már egy jóideje. Azon dolgozom, hogy megtartsam, ám ő csak a szezon végén dönt" - nyilatkozta Lauda Koreában a német médiának.

Úgy tudni, Brawn már közel egy éve dolgozik a hatalomátadásán, utódjának Paddy Lowe-ot szánja, akit a McLarentől hozott el, és júniusban állt munkába a Mercinél. A hondás szál is érdekes, mert Brawn volt a japánok utolsó főnöke, mielőtt 2008 végén kiszálltak az F1-ből, és mivel két év múlva a McLarennel térnek vissza az F1-be, az angolok érdeklődése is reálisnak tűnhet.

A McLaren-csapatfőnök Martin Whitmarsh a hétvégén arról beszélt, hogy hamarosan bejelentenek egy jelentős nevet, akit mérnöki stábukba igazolnak, de az Autosport úgy tudja, nem Brawnról van szó.

Ross Brawn korábban a Benettonnal, a Ferrarival és saját csapatával, a Brawn GP-vel is világbajnokságot nyert, utóbbit a Mercedesnek adta el 2009 végén, azóta irányítja a németek  istállóját.