Ron Dennis szívatja Alonsót?

2014.10.13. 17:26

Pár hete írtunk róla, hogy úgy tűnik, Fernando Alonso egyetlen esélye menő csapatnál versenyezni jövőre a McLaren Honda, és hogy ez kvázi azt jelenti, a csapatfőnök Ron Dennis markában van, akinek régi elszámolnivalója lehet vele. Vasárnap óta még inkább úgy látszik, a spanyol az angol-japán teamhez tart, de a szerződést még mindig nem kötötték meg. A barcelonai mundodeportivo.es azt írja, valószínűleg azért, mert Dennis kihasználja a helyzetét.

A Honda első ajánlata 100 millió euróról szólt három évre, a weboldal szerint Dennis viszont csökkentené a kétszeres bajnok gázsiját. A Ferrarit elhagyó klasszisról úgy tudni, a Mercedest vette célba, ahol Lewis Hamilton szerződése 2015 végén lejár, ezért úgy akar a McLarennel megállapodni, hogy egy év múlva gond nélkül kiugorhasson a szerződésből, és átülhessen a németekhez. A Hondától hajlottak rá, hogy megengedjék, amit kér, ám most már ragaszkodnának fix három évhez, vagy minimum kettőhöz - emiatt tart még mindig az egyezkedés a felek között.

Niki Lauda Mercedes-főnök szerint már 10 napja aláírtak, de ezt a pilóta és az istálló is cáfolta. Alonso azt mondja, minden a legnagyobb rendben halad, folynak az előkészületek a jövőjével kapcsolatban, de hogy kivel tárgyal, azt nem árulja el. Csak annyit mondott, hamarosan minden kiderül, és döntése nem lesz meglepő.