Eldőlt: hajthat a Williamsre Räikkönen és Button

F
2015.07.23. 13:00

A Hungaroringen, csütörtök délben jelentette be a Sauber-Ferrari, hogy jövőre is megtartja jelenlegi pilótakettősét, Marcus Ericssont és Felipe Nasrt.

A hír azért különösen fontos, mert korábban azt pletykálták, hogy a Williamstől a Ferrarihoz tartó Valtteri Bottas autóját Nasr fogja megkapni, aki korábban a Williams tartalékja is volt.

Ő viszont most már biztosan marad, vagyis Bottas üléséért megindulhat a harc, ami valószínűleg három klasszis között fog eldőlni: Jenson Button, Nico Hülkenberg és Kimi Räikkönen.

Hülkenberg a Force India-Mercedesnél van, idén megnyerte a Le Mans-i 24 órást, nagy tehetségnek tartják.

Räikkönent a Ferrari ki fogja tenni Bottas miatt, de a Mercedes-motoros Williams érdekelheti, jelenleg az angolok kocsija nem gyengébb a Ferrarinál. A finn és a Williams ráadásul 2011 végén tárgyalt, majdnem velük tért vissza két év kihagyás után a 2007-es bajnok, de végül a Lotust választotta.

Button idén élete legszörnyűbb idényét futja a McLarennél, és ha jobb helyet találna, minden bizonnyal akkor sem maradna, ha Ron Dennis marasztalná. Még ez sem biztos viszont, a McLaren ugyanis mielőbb lehetőséget akar adni valamelyik fiataljának, Kevin Magnussennek vagy Stoffel Vandoorne-nak. Button ráadásul 2000-ben a Williamsnél kezdte F1-karrierjét, aminek így igen szép lezárása lehetne a visszatérés.

Azt nem lehet még kizárni, hogy a McLaren Vandoorne-t vagy Magnussent megpróbálja bevásárolni a Williamshez, ám ebben maximum a pénz érné meg Sir Frank csapatának.

Bottas elengedéséért viszont 12 millió eurót kapnak a Ferraritól a hírek szerint, ebből bőven finanszírozhatnak egy olyan toppilótát, mint Button vagy Räikkönen, végképp egy elismert tehetséget, mint Hülkenberg.

A Williams másik autójában Felipe Massának majdnem biztos a helye, bár még ő sem hosszabbított.