F1: pikírtkedik, józan észre szólít a Merci-főnök

2016.03.29. 17:03

Szombat kora este, öt órakor az is megnézheti a Forma-1 új, kieséses időmérőjét, aki a szezonnyitó Ausztrál GP-n lemaradt róla, és egyelőre csak hírből ismeri. Melbourne-ben tíz órával korábban, magyar idő szerint reggel hétkor kvalifikáltak, Bahreinben nekünk is jóval kellemesebb lesz az időpont.

Sok jóval azért nem kecsegtetünk, és nem teszi azt a Mercedes csapatfőnöke sem.

Hétvégén újra jön az új időmérőrendszer, bár Ausztráliában nem volt túl meggyőző a bemutatkozása. A csapatok egyhangú véleményen voltak ezzel kapcsolatban, és nem pozitív véleményen. Nem találtuk meg a megfelelő formátumot ezzel a változtatással, úgyhogy nem igazán látom, miért lenne most hétvégén szórakoztatóbb

- vezette fel a hétvégét.

Nem kicsit pikírt ez a nyilatkozat, ugyanis a nem pozitív vélemény azt jelenti, hogy már a megabukás másnapján visszaszavazták a régi rendszert. Csakhogy a döntés nem csak rajtuk, hanem a 26 tagú F1-bizottságon múlt, és mivel ennyi tagnál a lehető legritkább esetben jön össze az egyhangú vélemény, a lebonyolítás érvényben maradt a második nagydíjra is.

Jövő héten persze újra megvizsgálják, és lehet, hogy Kínára már módosítanak rajta, akár az is előfordulhat, hogy minden egyes futam előtt szavazzanak róla.

Intelligens lépésekre lenne szükség ebben a kérdésben. A rajongók szoros versenyzést akarnak érthető formátumban. Képesnek kell lennünk kitalálni ilyet, ami a tribünön és otthon is élvezhető

- szólította fel burkoltan az F1-vezetőket Wolff.