A legjobb vicc, ami mára teljesen kiveszett a Forma-1-ből

2016.10.12. 19:19

Azon kesereg Jonathan Noble, napjaink talán legismertebb netes F1-újságírója a Motorsport.com-on, hogy mennyire kiveszett a Forma-1-ből a humor. Természetesen az apropót Lewis Hamilton szuzukai balhéja adta.

Noble - bár kiemeli, hogy nem szokta - visszasírja a régi szép időket, és az 1993-as Francia GP sajtótájékoztatóját idézi fel Bergerrel, Sennával és a japán Ukyo Katayamával.

A szituáció, hogy a meghívott versenyzőket arra kérték, meséljék el a legjobb poént, amit egymással játszottak meg. Berger fel is idézte, hogy dobta ki mclarenes csapattársa, Ayrton Senna tárcáját egy helikopterből, majd Katayamára került a sor. Aki az angolt sosem bírta túl jól, így kicsit félreértette a kérdést, és elmesélte a kedvenc F1-es viccét.

Ukyo Katayama F1-karrierje idején, itt épp a Minardinál
Ukyo Katayama F1-karrierje idején, itt épp a Minardinál

Az elefánt és a kígyó találkozik a dzsungelben, és az elefánt megkérdezi a csúszómászót, tudod-e, én ki vagyok?

Hát persze! Nagy a füled, van ormányod, te vagy az elefánt! De tudod-e, én ki vagyok? - replikázik a kígyó.

Tudom hát! Furcsa a bőröd, nincs hajad, se füled, te vagy Niki Lauda!

Pontosan ez az, amivel az F1-es tájékoztatókon a legritkább esetben lehet összefutni, viszont fontos, hogy nem csak mert a pilóták faarcúak, le vannak tiltva még a mosolygásról is, és attól paráznak, nehogy rosszat mondjanak valakire, pláne valamelyik csapatszponzornak a valakijére.

Hanem mert az újságírók is blődségeket, sokszor teljesen irreleváns baromságokat kérdeznek. Fogalmuk nincs, mi a lényeg, mi az érdekes.

Minden harmadik kérdező még a kérdést sem tudja rendesen feltenni angolul, és a válasz sokszor azzal kezdődik, vagy végződik, hogy nem egészen értem, mire gondol.

Így pedig nem lehet értelmes társalgást kialakítani. A pilóták unják az egészet, pláne az olyan régi motorosok, mint Hamilton, aki már tizedik szezonját nyomja, és nagyjából 100 ilyen tökegyforma sajtótájékoztatón kellett megjelennie.