Blanka, Bianka
10 °C
18 °C

Meglepő spanyolok

2000.04.05. 23:28
A keddi papírforma eredmények után igencsak meglepő kilencven percekkel folytatódott a Bajnokok Ligájának küzdelemsorozata. Az előzetes latolgatások alapján esélyesebbnek vélt két együttes, a Barcelona és a Lazio egyaránt vereséget szenvedett, és ezzel meglehetősen nehézzé tette a maga számára az elődöntőbe jutást.

A Valencia legázolta a Laziót
Több mint harmincezer fanatikus angol szurkoló várta szerda este, hogy kedvenceik legyűrjék a BL egyik elsőszámú esélyesét, a holland válogatottra épülő Barcelonát. Arra azonban az legelvakultabb londoniak sem számítottak, hogy csapatuk az első negyvenöt percben kiüti a katalánokat. A kötelezőnek számító tízperces ismerkedés után hirtelen beindult a kék henger.

Zola mesterien csavart egy húszméteres szabadrúgást Hesp kapujának jobb oldalába, majd még magukhoz sem tértek a vendégek, amikor Tore Andre Flø mattolta laza bokamozdulattal a holland portást. Hogy teljes legyen a meglepetés, arról újfent a hórihorgas norvég gondoskodott: egy kiugratást követően hanyag eleganciával emelt a kétségbeesetten kirohanó lapus mellett-fölött a jobb sarokba. Vialli mester nem hitt a szemének, s ugyanez volt elmondható a Fradi-gyűlölő van Gaalról is - csak ellenkező előjellel. Amíg az egykori olasz csatárklasszis örömtáncot lejtett az oldalvonal mellett, addig holland kollégája vöröslő fejjel üldögélt az egyre kényelmetlenebbé váló kispadon.

Zola és Flo öröme
A második félidőben visszavett az iramból a Chelsea, de játékosai rendkívül szervezetten védekeztek, s ügyesen tartották a labdát. A Barcelona erőlködött, s tette mindezt nemcsak azért, hogy a számára rendkívül csúf eredményen javítson, hanem, hogy legyen egyáltalán értelme a két hét múlva esedékes visszavágónak. A katalán gárda klasszisát mi sem bizonyítja jobban, hogy a hazai védelem egyetlen megingását ki tudta használni: Rivaldo beadását többen elvétették, így az Figo elé kerülhetett, s a portugál középpályás a bal sarokba lőtt. A gól nem sok változást hozott a találkozó menetébe, a Chelsea tartotta előnyét, a Barca szenvedett, így nem csoda, hogy nem is változott az eredmény, melyről nehéz megmondani, hogy kinek hozza meg a továbbjutást.

Még a Barcelonánál is rosszabbul járt a Lazio, mely az idei BL egyik meglepetéscsapatához, a Valenciához látogatott. Mire a rómaiak konstatálták, hogy elkezdődött a mérkőzés, már kétgólos hátrányban voltak: Angulo a második, míg Gerard a negyedik percben mattolta Marcheggianit, s innentől az utolsó KEK győztese csak futott az eredmény után. Az olasz futball új üdvöskéje, az ifjabbik Inzaghi, Simone ugyan szépített a 27. Percben, de a szünetre már újra kettőre nőtt a különbség, Gerard ugyanis ezen az estén nem ismert kegyelmet.

Eredmények

Chelsea FC - FC Barcelona 3-1 (3-0)
Gól: Zola, T. A. Flø (2) ill. Figo.

CF Valencia - SS Lazio 5-2 (3-1)
Gól: Angulo, Gerard (3), C. Lopez ill. S. Inzaghi, Salas.

A második félidőre esett valamelyest az iram, legalábbis az első húsz percben. A Valencia óriási kedvvel játszott, s ez Gerard harmadik találatában mutatkozott meg számszerűleg. Elúszni látszott tehát a Lazio továbbjutása, de Salas gólja három perccel a lefújás előtt visszahozta a római reményeket. Jött azonban Lopez, vagy ahogy Valenciában nevezik Claudio, s a lefújás előtt visszaállította a háromgólos különbséget. A továbbjutás persze nem dőlt el, de az biztos, hogy a Lazionak nagyon meg kell szenvednie az elődöntőért. De ehhez nagyon nagyot kellene javulnia.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Értékeljen, nyerjen!

Van kedvenc légitársasága? Írja meg véleményét itt!