Kezdhetik komolyan venni

2000.04.04. 12:07
Két héttel az után, hogy befejeződtek a középdöntő csoportmérkőzései, a negyeddöntőkkel folytatódik a Bajnokok Ligája. Mondhatni szinte most kezdődik az egész, hisz az eddigi küzdelmek inkább a televíziós reklámbevételeknek szóltak, mintsem a csapatoknak.
A keddi napon a felső ág csapatai mérkőznek egymással. A címvédő Manchester United Madridba látogat, ahol a Real vár rá. A párharc esélyese feltétlenül Alex Fergusson csapata, még akkor is, ha tudjuk a királyi gárda igazi kupacsapat. Vélhetően ez is kevés lesz azonban a kiváló formában lévő MU ellen, hisz az angoloknak talán nincs is gyenge pontjuk, és Sir Alex remek taktikus, aki a cseresorból is képes nyerő embert előhúzni. A MU a West Ham elleni hetessel hangolt a kupameccsre, és intő jel lehet a madridiaknak, hogy a bombaformában játszó ,,csokiduó" (Yorke és Cole) mellett a középpályások is kivették a részüket a hétvégi gólfesztiválból.

David Bechkam (MU)
Nem sikerült ilyen jól a Real főpróbája, a bajnokságban igencsak kétarcú madridiak csak soványka döntetlenre voltak jók San Sebastianban, a Sociedad ellen. Persze a BEK-csúcstartó hívei biztosak a továbbjutásban, hisz a Real mindig fel tudja szívni magát a fontos találkozókra. A spanyolok legnagyobb gondja, hogy ki álljon a kapuban, hisz sem Bizzarri, sem Iker Casillas nem mutatott idén túl nagy formát. Hosszú idő után ismét kezdeni fog a Liverpoolból igazolt McManaman, aki jól ismerheti a MU-t, valamint az angol stílust. Macca és Giggs csatája külön izgalmakat ígér - a párviadal esélyesének a sérüléséből felépült walesi számít.

A másik összecsapás kisebb izgalmakat vált ki Európa szerte: a mostanában bukdácsoló Portótól óriási bravúr lenne a Bayern kiverése. A Portugálok leginkább gólzsákjukban, a mindig veszélyes brazil Jardelben bíznak, míg a müncheniek a csapat egységében és az életveszélyes kontráikban. A luzitánok ráadásul elvesztették első számú kapusukat, Vitor Baiát, a helyettes Hilarió pedig nagyságrendekkel gyengébb portás, mint a túloldalon Oli Kahn. A müncheniek ezt a szezont amúgy is a BL-nek szentelték, hisz a bajnokságban igencsak rápihennek a kupameccsekre. Nagy meglepetésnek kellene történnie, hogy az elődöntőben ne ismétlődjön meg a tavalyi döntő párosítása, s így a sorsolás szeszélyének köszönhetően biztos, hogy idén megváltozik a finálé szereposztása.

A szerdai játéknap is rengeteg érdekességet ígér: az olasz bajnokságban remeklő Lazio a kupaspecialista valenciához látogat, míg a Barcelona Londonban, a Chelsea otthonában vendégszerepel. A párharcok esélyesei feltétlenül a mostani vendégcsapatok, de a kupameccsekben az a szép, hogy mindig akad valamilyen meglepetés. A szakírók mindenesetre MU - Barca döntőt jósolnak. Addig azonban még két kört kell teljesítenie a csapatoknak.

A negyeddöntők párosítása, a várható összeállítások:
Real Madrid - Manchester United Real: Iker Casillas - Michel Salgado, Karanka, Ivan Campo, Roberto Carlos - Redondo, Mcmanaman, Savio, Ivan Helguera - Raul, Morientes.
MU: Bosnich - G. Neville, Stam, Sylvestre, Irwin - Beckham, Scholes, Keane, Giggs - Cole, Yorke.

FC Porto - Bayern München
Porto: Hilario - Nelson, Jorge Costa, Aloisio, Esquerdinha - Chainho, Paulinho Santos, Deco - Capucho, Jardel, Drulovics.
Bayern: Kahn - Babbel, Jeremies, Linke - Salihamidzsics, Effenberg, Fink, Lizarazu - Paolo Sergio, Elber, Scholl.  • Hírek
  • Csok