Piroska
-12 °C
-2 °C

Simonért játszik este a Fradi

2002.04.24. 11:25
Különös meccsre készül a Ferencváros délután a Győrrel szemben. A csapat játékosai egyöntetűen elhatározták, hogy a kedd este fejsérüléseibe belehalt korábbi Fradi-sztár Simon Tiborért játszanak. A klub is mindent a méltó búcsúért, saját halottjuknak tekintik a játékost, és a kivetítőn is egy filmet vetítenek.
A Ferencváros nagy esélyt kapott, miután az MTK alulmaradt a Haladással szemben. A zöldek felzárkózhatnak, ám a meccs most aligha emiatt fontos bárkinek is. Kedd este érkezett a megrázó hír: a vasárnap brutálisan megvert Simon Tibor belehalt fejsérüléseibe.

Visszavonultatják a kettes számú mezt
A játékosok, már sportoló halála előtt is úgy gondolták, hogy Simonért fognak küzdeni a Győr ellen. Immár biztos, az emlékéért. Az Index a klub sajtóirodájától azt a tájékoztatást kapta, hogy kettes mezben ezúttal senki sem lép pályára, mert az Simoné lesz, vagyis ily módon újra ott lesz a régi társak között.

A játékosok kérik a közönséget, folyamatosan biztassák őket, mert győzelemmel szeretnének búcsút venni a tizenhatszoros válogatott futballistától. A mérkőzés végén egyébként a hazai futballisták, vezetők a vendég győriekkel karöltve - kezükben gyertyával - a kezdőkörbe vonulnak, ahol Simon meze lesz.

A klub összefoglalót készít a futballistáról, melyet a kivetítőkön mutatnak be. Ebben benne lesz a Grasshoppers elleni - 3-0-ra nyert a Fradi - zürichi Bajnokok Ligája meccs is, ahol Simon törött vállal játszott a meccs egy részében.

A szervezők azt is kérik, hogy a stadionon kívül a járdára tegyék le a szurkolók gyertyáikat, - a megemlékezéshez az újpesti drukkerek is csatlakoztak már - ily módon egy csendes búcsúztatás legyen. A rendőrség ettől függetlenül nagy erőket mozgósít a találkozóra, háromszor annyian lesznek, mint más alkalmakkor. A klubnál ezt az információt nem erősítették meg, de hallottak róla.

A temetés időpontja még nincs kitűzve, ám Kutasi Róbert - Simon jó barátja és edzőkollégája - a család nevében elmondta, a temetés az Ébredés Napja címen fog bevonulni a történelembe.

Eközben a Magyar Labdarúgó Liga értesítette a szerdai NB I-es mérkőzésekre küldött játékvezetőket, hogy a kezdőrúgás után tartsanak egyperces gyászszünetet a kedden elhunyt soproni vezetőedző, Simon Tibor emlékére.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.