Zalán
6 °C
19 °C

'Megszégyenített bennünket a Debrecen'

2005.08.04. 10:02
A Debrecen Splitben aratott 5-0-ás Bajnokok Ligája-selejtezőbeli sikere után a horvát együttes edzője biztos benne, hogy támadni fogják, azonban önként nem mond le. A magyar oldalon Supka Attila büszke játákosaira és bízik benne, a Manchester ellen is sikerül szép eredményt elérnni.
"Gratulálok a Debrecennek a jó eredményhez. A magyar együttes jobban, szervezettebben játszott mindkét találkozón, megérdemelten jutott tovább" - mondta Ciro Blazevic, a Hajduk Split trénere a Debrecentől elszenvedett hazai, ötgólos vereséggel végződött Bajnokok Ligája-selejtező után.

"Hiába tettünk meg mindent a győzelem illetve a továbbjutás érdekében, nem sikerült jobb eredményt elérnünk, mint Debrecenben" - mondta letörten a horvát edző.

Blazevic nem mond le

Blazevic szerint az első gól sokkolta fiatal csapatát, amely nem tudta elviselni ezt a nyomást. Ugyanakkor biztos benne, hogy szurkolótól, vezetőtől rengeteg támadást kap az elkövetkezendő időben, azonban önszántából nem mond le.

A horvátokkal '98-ban világbajnoki bronzérmet nyert szakvezető szerint majd a Manchester elleni két találkozó mutatja meg a Loki igazi erejét. "Két éve láttam utoljára a Debrecent, azóta azonban igazi európai élcsapattá nőtte ki magát. Ha egy szóban kellene összefoglalnom a párharcot, azt kell mondanom, megszégyenített minket a magyar együttes" - zárta összegzését Blazevic.

Supka: Büszke vagyok játékosaimra


Megcsináltuk, amit elképzeltünk.

"Megcsináltuk, amit elképzeltünk. Splitben is nyerni akartunk és úgy gondolom játékunkkal rászolgáltunk a továbbjutásra" - kezdte értékelését Supka Attila a magyar bajnok edzője.

"Nagy feszültség volt bennünk, már az első meccs előtt is, hiszen egy számunkra ismeretlen ellenféllel szemben kellett bizonyítanunk, rengeteg új játékos szerepelt ugyanis a Hajdukban. Éppen ezért büszke vagyok játékosaimra, mert mindkét meccsen ráerőltették akaratukat az ellenfélre, így kettős győzelemmel léphettünk tovább" - folytatta Supka, majd elmondta, a bajnoki cím mellett ez a kettős siker eddigi edzői pályafutása csúcsa.

Nem sikerült a megfélemlítés

Supka számára furcsa volt, hogy a találkozó vége felé a horvát szurkolók szinte kinevették sajátjaikat, míg egy-egy szép debreceni megoldásnál megtapsolták Halmosiékat. "A horvátok már a meccs elején meg akartak félemlíteni minket, azonban játékosaim nem foglalkoztak velük és a második gól után igazán felszabadultan tudtak játszani" - magyarázta a győzelem kulcsát a magyar edző.

A jövővel kapcsolatban Supka csak annyit mondott, amennyiben játékosai ugyanúgy tudnak küzdeni egymásért a Manchester United ellen a következő selejtezőkörben, mint tették a horvát bajnok ellen, akkor akár már az Old Traffordon is eredményesek lehetnek, és szép eredménnyel zárhatják az angol sztárcsapat elleni párharcot.

Fülbevaló helyett fokhagyma
Még a magyarországi találkozó előtt Ciro Blazevic úgy nyilatkozott, amennyiben kiveri őket a Debrecen, ugyanolyan fülbevalót fog hordani, mint a Supka Attila, a Debrecen trénere. A sajtótájékoztatón aztán a magyar edző úgy nyilatkozott, nem akarta megszégyeníteni nagynevű "ellenfelét", ellenben gondolkodott rajta, hogy egy fokhagyma füzért átad neki. Az apropót az szolgáltatta, hogy Supka észrevette, a horvátok edzésén Blazevic végig egy rózsafüzért szorongatott.

Tervezi már nyaralását?

Segítünk! Válasszon célpontot nyárra útjaink közül! Tengerparti apartmanok előfoglalási kedvezménnyel!

Választott már utasbiztosítást?

Több mint 50 ajánlat, akár napi 161 Ft-tól!