Mária
-6 °C
-2 °C

Nagy Balázs lesz a foci-vb magyar résztvevője

2006.05.22. 14:52
Góliát-McDonald's FC 18. születésnapi gáláján a jelenlegi labdarúgó-válogatott részvételével, az egyesület díszelnöke Szepesi György kisorsolta azt a játékost, aki a németországi labdarúgó világbajnokság dortmundi elődöntőjében kísérhet be egy világsztárt.

"Örömmel jöttünk el, mert tisztában vagyunk azzal, hogy a példaképteremtés rendkívül fontos a kisgyerekek számára. Itt most rengeteg gyerek van körülöttünk, remélem közülük minél többen eljutnak majd odáig, hogy hasonlóképpen példaképpé válhassanak egy újabb generáció számára" - mondta Bozsik Péter, a labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya Góliát-McDonald's FC 18. születésnapi gáláján.

Szepesi György sorsolta ki a győztest

A hazai viszonylatban a legtöbb gyermek labdarúgót foglalkoztató diáksport egyesület díszelnöke, Dr. Szepesi György a gálán kisorsolta annak a játékosnak a nevét, aki július 4-én a Nemzetközi McDonald's Játékoskísérő Programjának a keretében a labdarúgó világbajnokság elődöntőjében pályára kísérhet egy világsztárt. A szerencse Nagy Balázsnak (1997., Kisvárda, Vári Emil Általános Iskola) kedvezett, aki edzője kíséretében utazhat a négy napos jutalomútra.

Détári Lajos szövetségi edző is részt vett a rendezvényen. Az egykori világválogatott játékos szerint jó döntés volt, amikor 18 évvel ezelőtt elvállalta a Góliát díszelnöki tisztét, hiszen nagy utat bejárva több mint 120.000 gyermeket sikerült bevonniuk a labdarúgás vérkeringésébe. Az pedig külön öröm, hogy a jelenlegi válogatott keretben is négy olyan játékos található (Lőw Zsolt, Szélesi Zoltán, Bodor Boldizsár és Vanczák Vilmos), aki náluk kezdett el megismerkedni a sportág alapjaival."

Lőw szerint csak mazsolázni kell

"A mai napig tisztán emlékszem, ahogy egy Góliátos tornán Rostás Sándor, Kozma István díjat adott át nekem és megkérdezte, hogy nem lenne-e kedvem az Újpestben focizni. Erre lenne szükség manapság is, itt focizik az egyesületben több mint 18.000 gyerek, az egyesületeknek csak mazsolázni kell közülük" - mondta Lőw Zsolt, aki szintén az egyesületben kezdte karrierjét.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével a jubileumi rendezvény fővédnöke, Kisteleki István, az MLSZ elnöke, Dunai Antal, az MLSZ szakmai alelnöke, Kmety Ildikó, az újonnan kinevezett MLSZ-főtitkár, és mellettük, a teljes magyar labdarúgó válogatott kerete, akik az ünnepség után utaztak el Dunavarsányba, az Új-Zéland elleni mérkőzésre való felkészülésre.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Paphos képekben

Ciprusi fotók, fantasztikus élmények. Nézd meg most!