Óriási meccsen 3-2 a Monacónak a halasztott BL-mérkőzésen

2017.04.12. 18:44
A megsérült Bartra nélkül, de a keddi teltházzal indult a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első meccse Dortmundban. Nagyot játszottak.

A meccs eseményei

(Az előzményeket és az előkészületeket lejjebb olvashatják.)

A meccsnek nincs igazán esélyese. Egyik csapat sem bajnokként indult a sorozatban, de a Monaco most vezeti a francia bajnokságot, káprázatos szezont fut. A BVB a Bundesligában csak negyedik, a BL-ben javítana. Az előző körben a Monaco a Manchester City, a Dortmund a Benficát verte.

Az első helyzet a BVB-s Aubameyang előtt adódott a 11. percben, de kissé kiszorított helyzetből, jobbról a kapu fölé lőtt.

A 15.-ben a 18 éves Mbappé lépett ki, de Papasztatopulosz megrántotta a tizenhatoson belül. A bíró befújta a jogos büntetőt, amit Fabinho végzett el, de a jobb kapufa mellé rúgta.

Két perc sem telt el, a Monaco remek kontrát vezetett, Bernardo Silva végignyargalt a pályán, Lemarhoz passzolt balra, aki keresztbe tette: az ötösön Mbappéról bepattant a labda. A tinédzser óriási lesen állt, de a bíró megadta, 0-1 a 20. percben.

Félóra után került ismét helyzetbe a BVB, Ginter szép cselek után játszott Kagawához, de a japán laposan mellégurított.

A Monaco viszont gólt szerzett a 34.-ben: Raggi beadását Sven Bender a saját kapujába stukkolta, öngól, 0-2. Bender faultot reklamált, Falcao tényleg megkoccantotta a bokáját, de ez még jóval azelőtt volt, hogy felugrott volna fejelni. A bíró ezúttal nem hibázott.

Szünetben a Monaco biztosan vezetett, és nagyon jó pozícióban volt a visszavágóra is, ez már a párharc első 45 perce után kiderült.

A félidőben beállt Pulisic játéka felhúzta a Dortmundot, percenként terrorizálta a vendégvédelem bal oldalát. 18 éves a srác, ő lesz az amerikai Beckham, csak jobb.

A BVB az 57. percben szépített is egy Aubameyang-sarkazás után a végletekig kijátszott Dembele-góllal, 1-2.

A Monaco a 75. perc környékén tudott kijönni a szorításból, mikor a BVB mintha fáradni kezdett volna. Falcao lépett ki, a kapus mellett is elvitte a labdát, de elkapkodta, és az üres kapu fölé trafált.

A 80.-ban Mbappé labdát lopott, lefülelte Piszczek rövid visszapasszát, kilépett, a 16-oson megnézte a bal felsőt, és kegyetlenül pontosan kilőtte a sarkot. Az 1-3-mal a Monaco nagy favorit a visszavágóra.

Még akkor is, ha a BVB öt percen belül szépített, Kagawa elfektette Jemersont, klasszisgól, 2-3.

A 91.-ben még volt egy közeli fejese Aubameyangnak, aminél Glikkel gyötörték egymást, a labda fölé ment, a bíró nem fújt. Maradt a 2-3, a Monaco győzött idegenben a negyeddöntő első meccsén.

Az előkészületek és a halasztott meccs előzményei

Egy nap késéssel, háromnegyed héttől játsszák szerdán a Borussia Dortmund-Monaco BL-negyeddöntő első meccsét, mert a tervezett, kedd esti időpont előtt nem sokkal három bomba robbant a dortmundiak csapatbusza mellett.

A rangadó a szokásosnál sokkal barátságosabb légkörben indult, a hazaiak sárga-fekete, hatalmas zászlókkal és BVB-élőképpel készültek, illetve rengeteg Bartra-mezzel. A monacósok piros-fehérre festették a vendégszektort kisebb lobogókkal.

A BVB egyik legjobb védője, a nyáron a Barcelonától igazolt Marc Bartra, aki biztosan kezdett volna a mérkőzésen, súlyosan megsérült, meg kellett operálni törött csuklóját. A műtét jól sikerült, rendben van, ám biztosan nem lehet ott a pályán, legalább hetekre, valószínűleg a teljes szezonra kidőlt.

bvbmonaco

A karsérülést szenvedett Bartra szerda délután már posztolt Facebookra, az ujjaitól a válláig be van kötözve, de a körülményekhez képest jó hangulatban van. Sérüléseit az okozhatta, hogy a bombák a vizsgálat szerint fémtörmelékekkel voltak felturbózva, hogy minél nagyobb kárt okozzanak. Valószínűleg szerencse, hogy csak egy emberben tettek kárt.

A meccset Barta nélkül kezdték, és ezt a német csapat meg is érezheti, húzóembernek számít a spanyol válogatott középhátvéd.

A stadion teli van - 65 ezres teltház -, feltehetően szinte mindenki kint van a meccsen, aki kedden kint lett volna, ugyanis a hazai drukkerek nagyon szimpatikus gesztust tettek a monacósok felé, és elszállásolták őket egy éjszakára.

A rendőrség szerdán őrizetbe vett egy férfit, aki gyanúsítható a merénylettel, az sem kizárt, hogy terrortámadás történt, de még nem is bizonyított. A rendőrök vizsgálják az iszlamista szálat, ugyanis találtak egy levelet a helyszínen, amin az „Allah, a kegyelmes és könyörületes nevében” felirat szerepelt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport