Patrick Kane már csak egyre Bobby Hulltól

2015.12.02. 11:20

Patrick Kane elképesztő formában hokizik. A Chicago csatára azután, hogy szombaton 19 egymás utáni meccsen volt pontszerző, és ezzel az első amerikai születésű hokis lett, aki ezt a bravúrt elérte, szerda hajnalban már csak egyre került Bobby Hull - az 1971-1972-es szezonban felállított - klubrekordjától. Akit szinte lehetetlen utolérni, az Wayne Gretzky, akinek az 1983-1984-es idényben 51 meccsen sikerült 153 pontot szereznie megállás nélkül. Legutóbb ilyen eredményes Sidney Crosby volt, 2010. november 5. és december 28. között 25 meccsen mindig szerzett pontot (26 gól és 50 pont).

A Nashville 5-2-re verte az Arizonát és Pekka Rinne bemutatta a szezon eddigi legnagyobb védések egyikét. Még az első harmadban, 0-0-nál Max Domi tett rá egy kapu előtt átcsúszó korongot, a finn elképesztő reflexszel nyúlt vissza a botjával és menteni tudott. Aztán később a Coyotes kétszer is vezetett, de az utolsó harmadban FiliForsberg kettőt vágott, Shea Weber pedig három gólpasszt osztott ki.

Berra és Barrie segítette győzelemre a Coloradót. Előbbi, a svájci kapus Szemjon Varlamov helyét vette át és 27-szer védett jól, utóbbi pedig a győztes góljt szerezte. A Montréalban Mike Condon 15. meccsén a 9. győzelmét szerezte meg, Max Pacioretty a végén szerzett emberelőnyös gólja döntött. Egymás után harmadszor nyert a Philadelphia, ilyen sorozata idén még nem volt. Az orosz veterán, Jevgenyij Medvegyev 14. meccsén az első NHL-gólját szerezte. A Flyers speciális egysége viszont kiváló, az utolsó 20 emberhátrányát kivédekezte.

Kilenc gól után nagy csatában verte a Detroit a Buffalót. Érdekes csata volt a két fiatal tehetség, Jack Eichel illetve Dylan Larkin között. Végül nem róluk szólt a meccs. A Sabresben Evander Kane ütött két gólt, Rasmus Ristolainen adott három asszisztot, a Detroitban pedig Justin Abdelkader 2 góllal és gólpasszal zárt. A büntetőket pedig Brad Richards döntötte el.

Elképesztő nagy sikert ért el a Calgary. A Dallast legyőzni amúgy is bravúrnak számít ebben a szezonban, de főleg úgy, hogy az utolsó harmadban ez 0-3-ról sikerült a Flamesnek, Dougie Hamilton 57:42-nél szerezte az egyenlítő gólt, a meccs a szétlövésben dőlt el. A Florida Derek MacKenzie két góljával nyert. Érdekesség, hogy a 34 éves centernek duplázni másodszor sikerült karrierje során. A Los Angeles negyedszer sem bukta el az overtime-ot ebben a szezonban, most Anze Kopitar szerezte a győztes gólt. Jevgenyij Malkin három pontjával (1+2) és Phil Kessel két találatával a Pittsburgh saját közönsége előtt ütötte ki a San Joset. Nagy siker ez, hiszen 1997. október 22-e óta először sikerült.

New Jersey Devils-Colorado Avalanche 1-2

Montreal Canadiens-Columbus Blue Jackets 2-1

Ottawa Senators-Philadelphia Flyers 2-4

Detroit Red Wings-Buffalo Sabres 5-4, szétlövés után

St. Louis Blues-Florida Panthers 1-3

Nashville Predators-Arizona Coyotes 5-2

Chicago Blackhawks-Minnesota Wild 1-2

Calgary Flames-Dallas Stars 4-3, szétlövés után

Los Angeles Kings-Vancouver Canucks 2-1, hosszabbítás után

San Jose Sharks-Pittsburgh Penguins 1-5