A Pittsburgh Ottawában egyenlített

2017.05.20. 09:06

A Pittsburgh már 3-0-ra is vezetett az Ottawa ellen az NHL keleti főcsoportjának döntőjében, a végén a Sens csak a szépítésig jutott el, az utolsó öt percben mindent megtett az egyenlítésért, de Penguins ezt kiválóan kivédekzete, így is kilencszer többet lőtt kapura az egész meccsen, mint ellenfele.

Az előző találkozón valamivel több, mint 12 perc alatt négy gólt kapó Marc-Andre Fleury most pihent, Matt Murray 24 lövés fogott meg, Sidney Crosby gólt ütött és gólpasszt adott, a győztes gól pedig egy fiatal védő érdeme, Brian Dumoulin eddigi négy NHL-s szezonja során 163 meccsen csak két alapszakasz gólt ütött, playoffban viszont ez volt már a harmadik gólja és a 11. pontja.

Murray amúgy a 2016-os döntő hatodik meccse óta először volt kezdő. Az eddig góllövésben jeleskedő Jake Guentzel ezúttal két gólpasszt adott, Jevgenyij Malkin pedig a 140. playoff-meccsén lépett jégre, ezzel utolérta az eddigi franchise-első Jaromir Jágrt. 

Közben az NHL nyilvánosságra hozta a Stanley Kupa hivatalos dátumait. Ezek szerint az NHL döntője május 29-én kezdődik majd, az utolsó meccset (ha lesz hetedik) pedig június 14-én fogják játszani.

Keleti főcsoport-döntő, 4. mérkőzés

Ottawa Senators-Pittsburgh Penguins 2-3 (0-1, 1-2, 1-0)

  • Gól: Olli Maatta (1), Sidney Crosby (6), Brian Dumoulin (1) - Clarke MacArthur (3), Tom Pyatt (2).
  • A két csapat négy győzelemig tartó párharcának állása: 2-2.