Böhn felkészült a halálra

2014.01.14. 09:41

A gyógyíthatatlan leukémiás Karl Erik Böhn mára elfogadta helyzetét, és a körülményekhez képest jól van, írja a Blikk.

A női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya elmondta, „Pokoli pillanat volt, amikor az orvosom kimondta, nem lehet segíteni rajtam, a rákos sejtek ott vannak a szervezetemben, és képtelenség őket eltávolítani onnan. Ám mára feldogoztam a sokkot, elfogadtam a helyzetet. Felkészülten várom a halált."

A volt kapitányon vértesztet hajtottak végre, amiből kiderült, hogy az ereiben a hemoglobin napról napra egyre kevesebb oxigént szállít. A szakemberek ezt a folyamatot próbálják lassítani, hogy a hátralévő idejét meghosszabbítsák.

A negyvennyolc éves norvég szakember márciusban még szeretne Magyarországra látogatni családjával, a lányával, Jennyvel és a fiával, Filippel. „Szeretnék elbúcsúzni a csapatomtól, a szurkolóktól, az ottani barátaimtól. Nagyon megszerettem ezt az országot. (...) Nekik is meg akarom mutatni a második otthonomat. Remélem, az élet ezt a lehetőséget még megadja nekem."

Böhnnel karácsony előtt közölték, hogy betegsége gyógyíthatatlan, azóta alternatív terápiával próbálkozik.  „Megpróbálok harcolni a rákkal, még akkor is, ha nincs sok reményem" – nyilatkozta még múlt héten.