Olimpia 2004

Két aranyat nyertünk, egy ezüstöt vesztettük

Az olimpia legsikeresebb magyar napja

2004. 08. 28., 00:32 | Frissítve: 2004. augusztus 28., szombat 01:10

Az olimpia legsikeresebb napja volt a pénteki. A Kammerer, Storcz, Vereckei, Horvát férfi kajaknégyes és Vörös Zsuzsanna öttusázó aranyérmes, a női kajaknégyes ezüstérmes, Vajda Attila és a Kozman, Kolonics kettős bronzérmes lett. A férfi vízipóló-válogatott a döntőbe jutott, a férfi kézilabdázók a horvátoktól elszenvedett vereség miatt a bronzéremért játszhatnak.

Két futószámban is kínai versenyző győzött, így hazájuk csak két aranyéremmel van lemaradva az éremtáblázatot vezető Egyesült Államok mögött. Magyarország hat aranyéremmel a tizenharmadik helyen áll.

Aranyérmes a férfi kajaknégyes

Klikk a képre!
Egy arany, egy ezüst, két bronz. Ez a magyar mérlege a kajak-kenu döntők első napjának. A Kammerer, Storcz, Vereckei, Horvát férfi kajaknégyes végig vezetve, magabiztosan nyerték meg a döntőt. A női kajaknégyesen borult az általunk remélt papírforma. Kovács, Szabó, Viski és Bóta hiába vezetett szinte végig a futamában, mégis csak a második helyre ért be a német egység mögött. Kenu egyes ezer méteren Vajda Attila, kenu kettesen ezer méteren a Kozmann, Kolonics kettős bronzérmet szerzett.
Olvasson vicces Szily-tudósítást a reggeli kajak-kenu-döntőkről>>>

A csütörtöki birkózó-aranyérmes Majoros István athéni tudósítónk lelki húrjait érintette meg egy zseniális félmondattal.
Olvasson portrériportot Athénból - viharként tombol>>>

Vörös, az első

Vörös Zsuza remekelt
Tekintse meg képeinket!
A női öttusa első olimpiai aranyérmét szerezte meg Vörös Zsuzsanna. Az utolsó számnak, a futásnak nagyvenegy másodperces előnnyel vághatott neki, és ezt magabiztosan meg is őrízte. Az utolsó száz méteren már egy magyar zászlót lobogtatva, mosolyogva futott. Füri Csilla a 12. helyen végzett. A mezőnyben rajthoz álló két magyar születésű versenyző közül Partics Katalin görög színekben a 16., Hortobágyi Eszter (Ausztrália) a 20. lett.
Így született a magyar csapat hatodik aranyérme>>>
Vörös Zsuzsanna az Indexnek már augusztus elején kiszámolta, hogyan nyerhet>>>

A magyar pólósok az olimpiai döntőben

Magyarország megvédheti olimpiai bajnoki címét, mert az elődöntőben 7-5-re megverte az orosz válogatottat. Az utolsó mérkőzésen egyszer már legyőzött ellenfél vezetni sem tudott a magabiztosan játszó Kásásék ellen. A vasárnapi döntőben a magyar válogatott a Szerbia-Montenegró-Görögország mérkőzés győztesével találkozik. Az orosz válogatott szövetségi kapitánya a Csomakidzét kipontozó játékvezetőket okolja a vereségért.
A nyolcadik aranyra hajtanak>>>

Bronzért játszhat a Skaliczki-csapat

Klikk a képre!
Két góllal, 33-31-re kikapott Horvátországtól a férfi magyar kézilabda-válogatott az athéni olimpia elődöntőjében. A csapat az eredménynél jóval simább vereséget szenvedett, ellenfele végig jobban játszott. A torna előtt még maximum a negyeddöntőbe várt alakulat viszont a bronzérmet még megszerezheti az Oroszország elleni kisdöntőben.
Sima volt, de a bronz még meglehet>>>

Huszonnegyedik a negyvenhárom éves

Mi volt a legnagyobb meglepetés pénteken?
 22
 11
 93
 5
 23
Vaszi Tünde idei legjobb eredményével a nyolcadik helyet szerezte meg a távolugrás döntőjében. Az ötven kilométeres gyaloglásban a 43 éves Czukor Zoltán, a magyar csapat legidősebb tagja, a 24., Tóth János a 41. helyen végzett. A tízezer méteres döntőben Kálovics Anikó a 20. lett. Szabadfogású birkózásban Hatos és Aubéli kiesett. Toronyugrásban Hajnal András, az Európa-bajnoki ezüstérmes a várakozáson alul szerepelve a 33. helyen végzett.
Három orosz a dobogón Vaszi döntőjében>>>

Gyurkovics ezüstjét elvették, Annus aranya veszélyben

Doppingolás miatt elvették Gyurkovics Ferenc súlyemelő ezüstérmét. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség hiába várta péntek délután a bucsui határátkelő osztrák oldalán Athén aranyérmes kalapácsvetőjét, Annus Adrián nem adott vizeletmintát a WADA embereinek. A magyar atlétikai szövetség által megbízott orvosok azonban reggel szúrópróbaszerű ellenőrzést hajtottak végre Annusnál és Fazekasnál is. A NOB pénteken nem döntött a magyar atléta ügyében.
Olvassa el az Index napi doppingösszefoglalóját>>>
Gyurkovics lebukott>>>

Kiesett a Dream Team

Kiesett az amerikai kosárlabda-válogatott, így az athéni olimpián csak a bronzéremért játszhat. Az argentinok végig vezettek, és magabiztosan győzték le az olimpiai bajnoki cím védőjét. A másik elődöntőn Olaszország kiverte Litvániát.
USA-Litvánia csak a harmadik helyért>>>

N;
hirdetés