Olimpia 2004

Száznégy éve várt aranyérem - összefoglaló

2004. 08. 23., 23:17 | Frissítve: 2004. augusztus 24., kedd 16:18

Fazekas Róbert a magyar olimpiatörténet második diszkoszvető-aranyérmét nyerte, Kővágó Zoltán a harmadik helyen végzett. A magyar férfi vízipólócsapat százszázalékos teljesítménnyel jutott a legjobb négy közé, ahol a német-orosz mérkőzés győztesével játszik. A női kézilabdázók kikaptak az esélytelenebb ukránoktól, így a világbajnok Franciaországgal kell megküzdeniük az elődöntőért. Férfi egyes asztaliteniszben - először az olimpiák történetében - nincs európai versenyző a dobogón.

Az olimpia tizedik napja után az Egyesült Államok és Kína huszonhárom-huszonhárom aranyéremmel vezeti az éremtáblázatot. Fazekas Róbert hétfői aranyérmével Magyarország - Görögország után, Hollandia előtt - a tizennegyedik helyen áll. Várakozáson felül szerepel a nyolc aranyérmet nyert - ebből négyet tornában - román olimpiai csapat.

Athéni magyar érmesek és pontszerzők
Aranyérem (4): Nagy Tímea vívó, Igaly Diana sportlövő, Annus Adrián, Fazekas Róbert atléták.
Ezüstérem (4): Nemcsik Zsolt vívó, Gyurta Dániel úszó, Krutzler Eszter súlyemelő, férfi párbajtőrcsapat.
Bronzérem (2): Cseh László úszó, Kővágó Zoltán atléta.
Negyedik hely (7): Risztov Éva úszó, Mincza Ildikó vívó, Kovács Ágnes úszó, Mohamed Aida vívó, Cseh László úszó, Likerecz Gyöngyi, Varga Viktória súlyemelők.
Ötödik hely (4): Kovács Ágnes úszó, férfi kardcsapat, női párbajtőrcsapat, Varga Gábor-Hírling Zsolt evezők.
Hatodik hely (4): Cseh László úszó, Varga Gabriella vívó, Pars Krisztián atléta, Gál Róbert tornász.

A második magyar aranyérem atlétikában

Száznégy év után megszületett a magyar olimpiatörténet második aranyérme diszkoszvetésben. Az 1900-as párizsi olimpián Bauer Rudolfnak még elég volt 36,04 méter az első helyhez, 2004-ben Fazekas Róbertnek 70,93 métert, új olimpiai csúcsot kellett dobnia az aranyhoz. Kővágó Zoltán bronzérmes, Máté Gábor a 12. helyen végzett. Tízpróbában Zsivoczky Attila a 8. helyen áll, női kalapácsvetésben a három magyar versenyző nem jutott döntőbe. A húsz kilométeres gyaloglásban Füsti Edina a 44. lett. Az olimpia atlétikai éremtábláján az Annus Adrián kalapácsvető és Fazekas Róbert révén két aranyérmet nyert Magyarországot csak Svédország, az Egyesült Államok és Etiópia előzi meg.
A második diszkoszvető-arany története>>>

Gál pontszerző helyen

Tekintse meg képeinket!

Az athéni olimpia férfi ugrás döntőjében a selejtezőből a hetedik helyen bejutott Gál Róbert egy helyet javított helyezésén, így pontszerző helyen zárta az ötkarikás játékokat. "Rendkívül elégedett vagyok a hatodik hellyel, bár tudom, hogy ha nem lépek ki az egyik leugrásnál, akkor ötödik is lehettem volna" - nyilatkozta Gál a verseny után.
Mire figyelt Gál a gyakorlata közben?>>>

Mi volt a hétfő legnagyobb meglepetése?
 256
 49
 3
 7
 62

Egyből elődöntőben a férfi pólósok

A férfi vízilabdázók ha nem is magabiztosan, de utolsó csoportmérkőzésükön legyőzték Oroszországot, ezzel százszázalékos teljesítménnyel az elődöntőbe jutottak, ahol a Németország-Oroszország mérkőzés győztesével játszanak. A B-csoport legnagyobb szenzációját a németek szolgáltatták azzal, hogy az ausztrálok ellen elért döntetlennel biztosan ott lesznek a legjobb hat között. A házigazda görög együttes nagy meglepetésre két góllal legyőzte az olaszokat, akik kiestek. Görögország a négy közé került.
Magyarország-Oroszország 7-6>>>

A világbajnok ellen játszanak a női kézilabdázók

A női kézilabdázókat meglepték az esélytelenebb ukránok, a mérkőzés végén átvették a vezetést, és megnyerték a mérkőzést. A Mocsai Lajos vezette válogatott a világbajnok Franciaországgal játszik az elődöntőbe jutásért. A negyeddöntő párosítása: Ukrajna-Spanyolország, Kína-Dánia, Koreai Köztársaság-Brazília.
Miért voltak hátrányban a női kézilabdázók?>>>

Döntőben a négyesek

Klikk a képre!

Jól kezdtek a magyar versenyzők a kajak-kenu versenyek első napján. A női és férfi kajaknégyesünk a döntőbe jutott: Kovács Katalinék a másodikak lettek a németek mögött futamukban, Storcz Botondék nyertek. Bejutott a fináléba a Kolonics György, Kozmann György kenukettes is az ezerméteres versenyben.
Aranyesélyes kajaknégyesek>>>>>>

Nincs európai a férfi asztaliteniszezőknél

Először nincs európai a férfi asztaliteniszezők dobogóján. Barcelona aranyérmese, Sydney ezüstérmes, Jan-Ove Waldner a negyedik helyen végzett, győzött a dél-koreai Rju Szeung Min két kínai versenyző, Vang Hao és Vang Li-csin előtt. A négy asztalitenisz-számban egyedül a férfi párosok harmadik helyét sikerült európainak, egy dán párosnak megszereznie. A női labdarúgótornán a Németországot legyőző Egyesült Államok és a svédek felett diadalmaskodó brazilok játsszák a döntőt.

Nagy meglepetésre kiesett a szerb-montenegrói válogatott a férfi kosárlabdázók versenyéből, miután egypontos vereséget szenvedett Kínától. Az Egyesült Államok csoportjából a negyedik helyen jutott a negyeddöntőbe, ahol a spanyol válogatottal játszik a négy közé jutásért.

N;
hirdetés