Nem lehet bunda a Felcsút hirtelen feltámadása

2016.04.21. 11:25

A magyar futballba beleivódott a bundázás, perek, vallomások és nyilvánvaló eredmények tanúskodnak erről, és ezt csak azért kell az elején elmondanunk, hogy valahogyan megértsük most azoknak az MTK Budapest-szurkolóknak a lelkivilágát, akik a tegnapi vereség után szégyenletes bundát kiáltoznak mindenfelé.

A magyar futballbajnokságban ugyanis a mostani fordulót három csapat is kieső-jelöltként várta, a Vasas, a Békéscsaba és a tökutolsó felcsúti Puskás is 25 ponttal állt a 12 csapatos bajnokság utolsó három helyén. Ebben a fordulóban aztán sok minden eldőlhetett volna: a Békéscsaba és a Vasas egymással játszott, a Puskás Akadémia meg az egyre erősebb MTK-hoz ment, és nyert.

Innen jönnek az összeesküvés-elméletek, amelyek arról szólnak, hogy Orbán miniszterelnök házi csapata miképpen tudja elkerülni a kiesést a másodosztályba.

Orbán Viktor és Deutsch Tamás útban Németország felé 2016. április 18-án.
Orbán Viktor és Deutsch Tamás útban Németország felé 2016. április 18-án.
Fotó: Orbán Viktor / Facebook

De miért is írok összeesküvés-elméletről?

Mert eleve furcsa azt feltételezni, hogy el akarnák kerülni a kiesést az NB II.-be, hiszen az NB I.-be feljutáskor Orbán miniszterelnök úr azt mondta, a céljuk nem az NB I., nem is az NB II. A cél, hogy játékosokat neveljenek, és hogy kifejezetten utánpótláskorú focistáknak akartak lehetőséget adni.

Ehhez képest a Puskásban egyre kevesebb utánpótláskorú játszik, és mintha a veteránkorú idegenlégiósok valamint exválogatottak leigazolása is azt mutná, más terveik vannak, mint a kiesés. A korrektség kedvéért teszem hozzá, hogy szerdán, az MTK ellen három négy felcsúti-fehérvári nevelés is játszott és közülük Zsótér szerezte a gólt.

De gyorsan tegyük túl magunkat ezen: A hétvégén Orbán Viktor és az MTK-elnök EP-képviselő Deutsch Tamás egy romantikus hétvégét töltöttek együtt Németországban, biztosan szóba került a szerdai meccs is, meg még sok minden. És ahogy a tavasz végre elhozza a jó időt, a Felcsútnak is meghozta a szerencsét, a két riválisnak egymás ellen csak egy döntetlenre futotta, így a Puskás a szerdai győzelmével máris két ponttal megelőzte őket, és elkerült a kieső helyről. Az MTK az idén otthon csak egyszer kapott ki, a Felcsút meg idegenben még csak egyszer nyert, hát miért ne most lett volna a második?!

Bunda volt az MTK legyőzése?

Az MTK-sokra visszatérve, Deutsch Tamás elnök úr boldog lehet, úgy épül az egymás között csak szentélynek nevezett stadion, mintha az egyik legfontosabb beruházás lenne Magyarországon, és a csapat is a második helyért harcol. Idegenben a már bajnok Fradi ellen döntetlent játszottak, és az üdítő játékot látva a maroknyi szurkolói csoport máris dörzsölhette a tenyerét, hogy a kormány által épített új stadionba ismét érdemes lesz kijárni.

Ezek az emberek most csalódottak, mert azt hiszik, hogy az eredmény nem a 22 emberen, hanem a VIP-ben megbeszélteken múlik. Van-e feloldás, van-e megoldás, vagy a magyar futball hitele végleg elveszett?