Emil, Csanád
15 °C
30 °C

Egy szponzor még hisz Sarapovában

2016.03.10. 15:37

Szerződést hosszabbított ütőszponzora Marija Sarapova korábbi világelső teniszezővel, aki hétfőn bejelentette, pozitív lett a doppingtesztje a januári ausztrál nyílt bajnokságon, írta az MTI.

„Őszintén beismerte, hogy hibázott” - indokolta a döntést Johan Eliasch, a Head elnök-vezérigazgatója. „Évtizedeken át példakép volt, milliók nézték és játszották a teniszt neki köszönhetően, most pedig bátran kiállt a nyilvánosság elé, és bevallotta, hogy hibázott. Büszkén kiállunk mellette most és a jövőben is.”

A vállalatvezető kifejtette, biztos benne, hogy a 28 éves sztár nem teljesítményfokozási céllal szedte a meldoniumot.

„Ahhoz, hogy ennek a szernek érzékelhető hatása legyen, napi 1000-2000 milligrammot kell bevenni belőle. Ügyvéde szerint Marija ennél sokkal kevesebbet szedett” - tette hozzá Johan Eliasch.

Az ötszörös Grand Slam-bajnok azt mondta, decemberben felkerült a tiltott szerek listájára annak a gyógyszernek az egyik hatóanyaga, a meldonium, amelyet 2006 óta szed a cukorbetegség megelőzésére. A világranglista jelenlegi hetedikje - akinek a versenyengedélyét felfüggesztette a nemzetközi szövetség - elismerte, hogy megkapta a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) legújabb változásokat tartalmazó levelét, de állítása szerint nem nézte át a listát.

A világ legjobban kereső - tavaly 29,5 millió dollárral gazdagodó - női sportolójának szponzorai az elmúlt napokban sorban leállították az együttműködést.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!