Újabb magyar úszó csatlakozott Shane Tusup csapatához

2019.09.21. 10:13

Földházi Dáviddal bővült az uszodába visszatérő Shane Tusup "úszócsapata". Hosszú Katinka korábbi férje ismét úszóedzőként dolgozik, ő irányítja a 19 éves olasz Ilaria Cusinato, valamint a 15 éves Bujdosó Zsombor edzéseit. A jövőben hozzájuk csatlakozik a 24 éves Földházi Dávid, aki a riói olimpián 200 méteres hátúszásban indult.

Tusup Youtube-csatornájára felkerült egy videó, amelyben Földházi a döntése okairól beszélt. Ebben elmondta, hogy az elmúlt másfél évben nehéz utat járt be, egy év eleji térdműtét is hátráltatta a felkészülését, és nem kapott elég lelki támogatást.

Nagyon sokat gondolkodtam ezen a lépesen, de rájöttem, hogy kár volt, mert ide tartozom Shane-nel a kapcsolatom sokkal több annál, mint edző és sportoló között viszony. Ő az egyetlen, aki úgy tud motiválni, hogy a mindennapi edzést a maximumon tudjam elvégezni

- mondta arról, hogy miért az amerikai edzőt választotta.

A 24.hu írta meg, hogy Földházi és Tusup korábban többször is dolgoztak együtt, de a vártnál mindig előbb ért véget a közös munkájuk. Földházi tavaly még azzal a Petrov Árpáddal készült az Iron Swimnél, aki most Hosszú Katinka edzője.