Emil, Csanád
9 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Shane Tusup Hosszú Katinka egyik legnagyobb ellenfelének edzője lesz

2019.08.16. 08:36

Shane Tusup, Hosszú Katinka egykori edző-férje újra foglalkozik úszókkal. Ő fogja felkészíteni a 15 éves Bujdosó Zsombort, de Hosszú olasz ellenfelével, Ilaria Cusinatóval is együtt dolgozik majd, írja az SzPressz Sporthírszolgálat.

Az amerikai Tusup a minap adott nagyinterjút a 24.hu-nak (mi itt szemléztük), de abban nem beszélt arról, hogy milyen tervei vannak az úszásban, leginkább csak a golfkarrierjét hozta szóba. Az SzPressz szerint viszont hamarosan bejelentik, hogy Tusup Olaszországba viszi a dunaharaszti klubban úszó Bujdosó Zsombort, és erről meg is állapodott a fiú szüleivel. Bujdosó és Tusup ismerik egymást, az Iron Swimben már dolgoztak közösen másfél évig. Bujdosó 400 vegyesen, 200, 400 és 800 gyorson is a legjobb magyar korosztályában.

Tusup tanítványa lesz az az Ilaria Cusinato is, aki a 2018-as Európa-bajnokságon két ezüstérmet szerzett, a 20 éves úszó kétszáz vegyesen csak 8 századmásodperccel kapott ki Hosszú Katinkától. Az idei vb-n az olasz viszont nem volt igazán veszélyes, egyik vegyes számban sem jutott be a döntőbe.