Vége a Twitter 140 karakteres korlátjának

2017.09.27. 01:00

Évek óta rebesgetik, hogy eltűnhet a 140 betűs karakterlimit a Twitterről. A mikroblogszolgáltató egyik fő arculati eleme épp az volt, hogy rövid, lényegre törő posztokat írhattunk vele; az egymondatos bejelentkezések és kommentárok, gyors linkmegosztások és képaláírások nem is követeltek meg ennél nagyobb terjedelmet.

Ezzel együtt már tavaly és tavalyelőtt is szó volt róla, hogy a Twitter eltörölné a karakterlimitet. A feltételes módból azóta kijelentő, a jövő időből pedig jelen lett:

mától 280 karakteres üzeneteket írhatunk a Twitteren.

A változtatás még nem végleges, és egyelőre csak a felhasználók kis százalékát fogja érinteni. Noha a Twitter – a hivatalos közlemény szerint – biztos benne, hogy a változtatásnak pozitív hatása lesz, az újítást még csak egy szűk kör tesztelheti.

Az indoklás szerint a változtatás fő oka, hogy egyes nyelvekhez a Twitter ideális platform, de másokhoz kevésbé. A kimutatások szerint az angol nyelvű tvitek 9 százaléka lépi túl a 140 karakteres limitet; a japán nyelvű posztoknál ez az érték mindössze 0,4 százalék. Egy japán nyelvű poszt hossza átlagosan 15 karakter, egy angol nyelvűé 34. Az okok érthetők: japán, kínai és koreai nyelven egy karakter sokkal több információt hordozhat, mint egy latin betű.

Bár sokan megszokták és megszerették az eddigi karakterlimitet, a felhasználók többségének kényelmesebb lesz, ha nem kell korlátok közé szorítania a mondanivalóját. A többiek meg fátyolos szemmel emlegethetik a régi szép időket, amikor még csak 140 karakterben lehetett önkifejezni. És ha már szóba került a nosztalgia, ünnepeljük meg a jeles eseményt egy alig 24 éves slágerrel: 

Elindult az Indamedia média és marketing-kommunikációs kiadványa.

További szakmai tartalmakért kattints és kövess bennünket!

MEGNÉZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM