Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Hét év börtönt is kaphat a buffalói spammer

2004.04.02. 16:06
Bűnösnek találta a buffalói spammer néven elhíresült Howard Carmackot a bíróság, a kéretlen reklámleveleket küldözgető férfi az új személyazonosság-lopás elleni törvények alapján akár hét éves börtönbüntetést is kaphat.
A harminchét éves Howard Carmackot, más néven a buffalói spammert (Buffalo város New York államban található) bűnösnek találták tizennégy rendbeli személyazonosság-lopásban, okirathamisításban, üzleti adatok meghamisításában és hamisításra alkalmas eszköz birtoklásában, írta a Buffalo News.

Ő az első

Carmack 825 millió kéretlen reklámlevelet küldött szét mások nevében, illetve hamis címekről. Ő volt az első, akit az állam új személyazonosság-lopás elleni törvényei alapján fogtak perbe. A férfi bűnösségének kimondása után után percekkel már börtönben is volt.

A végleges ítéletet május 27-én mondják ki, Carmack három és féltől hét évig terjedő szabadságvesztésre számíthat. Záróbeszédükben az ügyészek hangsúlyozták: nem spamelésért kérik Carmackre az ítéletet, hanem a személyazonosság-lopásért és hamisításért. A férfi ügyvédje közölte: fellebbeznek az ítélet ellen.

Az EarthLink internetszolgáltató 16,5 millió dolláros polgári pert nyert tavaly Carmack ellen, a cég munkatársai a büntetőeljárásban is tanúskodtak. Az EarthLink szerint Carmack 343 illegális emailcímet üzemeltetett 2002-től tavaly májusi elfogásáig.

Kijátsszák

A felmérések szerint a világ emailforgalmának ötven-hatvan százaléka spam. Az USA-ban január ót avan érvényben a kéretlen reklámok elleni törvény, amit azonban a leleményes spammerek gyorsan megtanultak kijátszani: mivel a Can Spam Act kifejezetten a kereskedelmi célú spamet tiltja, sok spamelő azt állítja a levelében, hogy nincsenek kereskedelmi szándékai, hanem csak tájékoztatni szeretne.

címlapon
Új madárfaj költözött Magyarországra
címlapon
Olaszországi busztragédia

Visszatérés a paradicsomba

Egy újabb kaland előszobájába léptünk, mikor kis kocsink megindult Christchurch felé.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.