Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Tíz új mobil északról

2005.06.13. 17:15
A finn Nokia felsőkategóriás, két megapixeles mobilokat mutatott be, a svéd-japán Sony Ericsson pedig játékra alkalmas és divatos mobilokat jelentett be.

A Nokia hét új telefont mutatott be hétfőn, ezek közül négy szétcsúsztatható, kettő összehajtható, egy pedig hagyományos. A finn gyártó persze csal, a készülékek egy része ugyanis nagyon hasonlít egymásra, például a cég harmadik generációs kínálatát bővítő 6280, 6270 és 6265 leírása könnyen összetéveszthető. Szinte minden lényeges tulajdonságuk közös: két megapixeles hátoldali kamera, 320x240 képpontos, 262 ezer színű kijelző, és lejátsszák az mp3 és aac formátumú zenéket.

A fő különbség az, hogy a 6280 videotelefonálásra is használható, mert van a kijelzője fölött is egy kamera, és a memóriája akár egy gigabájtra is bővíthető mini SD kártyával. Ez a 6265-ről is elmondható. A 6270 egyik legfőbb erénye, hogy a gyártó szerint szép.

A Nokia ezeken kívül bemutatta még a szintén szétcsúsztatható 6111-es modellt, amely már csak megapixeles kamerát és 128x160 képpontos kijelzőt kapott, illetve a szintén 3G-modell 2255-öst, amely annyira alapszintű, hogy még kamerát is kifelejtették belőle. A gyártó új alaptelefonja a 2125 lesz, a széthajtható modellek sorát pedig a 6060 bővíti.

Újított a Sony Ericsson

Nézegessen mobilokat!
Nézegessen mobilokat!
A Sony Ericsson változatos felhozatallal rukkolt elő hétfőn, az egyik legérdekesebb újdonsága ráadásul nem is telefon, hanem egy pc-kártya. A laptopokba dugható GC99 az összes elterjedt rádiós kommunikációs szabványt ismeri: wifi, edge, gprs és umts hálózaton is eléri az internetet. A mobilok közül a játékkonzolokra hajazó S600 hívta fel magára a figyelmet, amely ugyanúgy elcsavarva nyílik, mint az S700, de más a célközönsége. Az S600 kijelzője melletti gombokkal állítólag könnyebben irányíthatóak majd a játékok, és lesz benne Worms. A mobil kamerája 1,3 megapixeles, a kijelzője nagy és 262 ezer színű.

A harmadik generációs Z520-as mobillal a nőket és a divatot kedvelőket veszi célba a Sony Ericsson, bármit is jelentsen ez utóbbi. A svéd-japán gyártó alapszintű készüléke a J210 lesz, ami annyit jelent, hogy extraként csupán színes kijelző, strapabíró ház és FM rádió van benne.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.