Albin
6 °C
10 °C

Tárolja a mobilszámokat az okos töltő

2002.10.10. 09:08
Az ír találmány megszületését egy pubban ellopott mobiltelefon ihlette. Segítségével bárki biztonságban tudhat egy tartalék másolatot, ha bármely okból elvesznének a telefonban tárolt értékes információk.
A mobiltelefon elvesztése vagy ellopása kellemetlen élmény, a legnagyobb gondot mégis gyakran a benne tárolt számok elvesztése okozza. Míg néhány biztonságmániás felhasználó a számítógépén vagy a kockás füzetében is őrizgeti az adatokat, a legtöbben a kontaktlistájukat kizárólag a telefonban tárolják.

Két ír üzletember nyújtotta be azt a szabadalmat, melynek alapja a telefonból adatokat letöltő intelligens mobiltöltő. Ha a telefon elveszne, a számok megmaradnak a töltőben. Egy PIN-kód beütésével lehet hozzáférni az adatokhoz, és feltölteni az új telefonra.

Az elhagyás káros a telefonra

"Akkor gondoltunk erre a lehetőségre, amikor egy barátom a pubban felejtette a telefonját, és hiába ment vissza érte öt perc múlva, addigra már lába kélt. Felvetődött, hogy kell lennie valami megoldásnak az elveszett számok tárolására" - mondta a BBC-nek Paul Stokes feltaláló.

A két férfi még nem rendelkezik működő prototípussal, de már tárgyalnak különböző gyártókkal, például a Siemenssel. "Alapvetően arról volna szó, hogy chip kerül a töltőbe, és ez nem járna túlzott költségekkel" - mondta Stokes.

Hárompercenként egyet

A hivatalos brit statisztikák szerint az országban átlagosan minden három percben ellopnak egy mobiltelefont. A belügyminisztérium becslései szerint 2001 folyamán Walesben és Angliában 700 ezer telefont tulajdonítottak el.

Tavaszi hosszú hétvégék

Töltse az ünnepeket külföldön, London, Párizs, Róma városnézés, olasz hajóút, síelés Ausztriában.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)