Emőke
8 °C
19 °C

Saját telefonokat kínál a Vodafone

2002.09.29. 17:01
Száz millió eurós költségvetésű európai kampányt indít rövidesen a Vodafone, hogy saját készülékeivel megvethesse lábát a mobilpiacon. Szakértői becslések szerint 2002 utolsó három hónapjában a 100 milliósnál is nagyobb európai Vodafone ügyfélkör ötöde vásárol majd új mobiltelefont. Várhatóan itthon is saját készülékekkel jelentkezik a cég.
A brit mobil távközlési konszern a DMEuro magazin értesülései szerint a közeljövőben saját készülékeivel kíván a mobiltelefon gyártók versenytársa lenni. A gazdasági lap beszámolója szerint Chris Gent, a Vodafone elnöke október közepén nagy reklámkampányt kíván beindítani, hogy a Távol-Keleten gyártott készülékek utat találhassanak az európai ügyfelekhez.

Elzárt szolgáltatások

A lap úgy tudja, egy idő után a Vodafonnál bizonyos szolgáltatásokat csak a céges mobilokkal lehet majd elérni. A jelentés szerint a lépéssel a konszern az értékesítés nyereségéből kíván nagyobb részt lecsípni, és egyúttal komolyabb százalékokat elérve megvetni a lábát a nyereséges készülékpiacon.

Száz millió eurós költségvetésű európai kampány az értesülések szerint a jelenlegi piacvezetőt, a világszerte első helyen álló Nokiát célozza. A Vodafone 2002 közepe óta Európában több mint 100 millió mobil előfizetővel rendelkezik.

Húsz millió telefon kel el még az idén

A DMEuro szerint mostanáig a vállalat ügyfeleinek mintegy 35 százaléka használt Nokia telefonokat. Szakértői becslések szerint 2002 utolsó három hónapjában kereken 20 millió Vodafone ügyfél vásárol majd új készüléket.

Itthon még nincs info

A fentiekkel kapcsolatban megkerestük a Vodafone magyar leányvállalatát. Csak annyit sikerült megtudni, hogy valószínűleg itthon is lesznek saját telefonok, ám azt egyelőre nem tudni, mikor.

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.