Judit
3 °C
6 °C

Kiscicák háborúja

2005.05.09. 10:30
Az alkotók szerint minden cica győz, a kérdés mégis az, hogy melyik az aranyosabb. Legyen háborús bűnös az interneten!

Üngyi?! Büngyi?!
Fraser angol, viszont a világ legdélibb fővárosában született. Sose fájt a feje, sose vérzett az orra. Egyszer egy nightclubban hanyatt esett a székével, miközben egy meztelen nő táncolt az ölében. Frasernek van blogja, a Blogjam Dot Cow. Egyik legfőbb ambíciója, hogy az internet kiscica-pápájává váljon. Ezért pattant ki a fejéből a Kittenwar megrázó ötlete.

Az oldal, amelybe Észak-Anglia legizzóbb kezű kódere, Tomsk lehelt életet, aranyos kiscicákat állít szembe. A látogató dolga, hogy két kép közül eldöntse melyik cica az aranyosabb és kattintás segítségével eldöntse a párbajt.

Angyali és ördögi szerzetek

Az egyszerűségében csodálatos interaktív weblap természetesen tanulságos toplistákat vezet a legaranyosabb és a legkevésbé aranyos kismacskákról.

Jelen írás iródásakor éppen a Stretch, a nyújtózkodó kismacska vezeti az aranyossági rangsort, miután 3050 csatából 2374-ben győzött, így az esetek 78 százalékában ő volt az aranyosabb.

Tudathasasztó dög
A nemaranyossági toplistát ellenben a vérfagyasztó Fooch vezeti. A közel ülő vörös szemei miatt egy sátánista kisegyház kabalaállatára emlékeztető lény eddig 1673-ból 1313 aranyossági párbajt bukott el.

A Kittenwar-on egyébként ki-ki nevezheti saját legaranyosabb vagy legijesztőbb macskáját - amennyiben a képfeltöltés funkció működik, azt ugyanis a túlterhelés miatti összeomlás elkerülése érdekében időről időre fel kell függeszteniük az üzemeltetőknek.

Az álbölcsészet termelő ereje

A macska memetikus együtthatója magasnak mondható. Más szavakkal: az emberek figyelmét nagy sikerrel megragadó, különböző környezetekben megjelenő kedves háziállatok, időről időre elöntik az internetezők tudathorizontját, levelezésüket és böngészőiket.

E jelenség egyik legjobb példája a Bonsai Kitten. A kismacskák befőttesüvegben tárolását taglaló oldal egy időben lázban tartotta a világsajtót, sőt egy FBI-házkutatást is kiprovokált. Azután persze kiderült, hogy vicc az egész.

Nemrégiben az All your base-hez hasonló internetes szállóigék közé került a feltétlenül megszívlelendő "Everytime you masturbate, God kills a kitten." Magyarul: "Ahányszor önkielégítést végzel, Isten megöl egy kismacskát."

A memetikus potenciált mi sem példázhatná jobban, mint a marketingszektor ténykedése: a kíváncsi macskát napfénytetővel lefejező Ford Ka hirdetés igen hatékonyan dobta a köztudatba a nem eléggé divatos gépjárművet.

Szavazzon aranyos kismacskákra bátran!

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!