Mátyás
8 °C
11 °C

Nálunk is eredetiségvizsgálat kell a frissítéshez

2005.02.08. 16:35
Magyarországra is kiterjeszti eredetiségvizsgáló programját a Microsoft, amellyel az illegális szoftverhasználatot akarja visszaszorítani. A jogtiszta szoftvereket használók ajándékokat kapnak.

A Microsoft hazánkban is elindítja az „Eredeti Windows - Valódi Előny” nevű programot, derült ki a vállalat keddi sajtóközleményéből. Ez annyit jelent, hogy a Microsoft letöltési szájtja ellenőrizi a Windows szoftverlicencét (ha erre engedélyt kap), és sikeresen vizsgázó felhasználóknak csak ezután engedi meg különböző ingyenes szoftverek, például a Photo Story 3 letöltését. A hitelesített ügyfelek jelentős kedvezményeket kaphatnak bizonyos szolgáltatások vagy szoftverek árából is.

Átmeneti időszak

A most induló próbaidőszakban a részvétel önkéntes, de az év második felétől a Microsoft Letöltő Központ és a Windows Update szájtok megkövetelik a részvételt ahhoz, hogy a felhasználók mindenhez hozzáférhessenek. Akiknek hosszabb időre van szükségük ahhoz, hogy áttérjenek a jogtiszta Windowsra, a Windows XP automatikus frissítésével kapják meg a biztonsági frissítéseket.

Bejött a próba

A kezdeményezés 2004. szeptemberében kísérleti programként indult a Microsoft központi szájtján, ahol ellenőrzés után a magyar felhasználók eddig is hozzáférhettek az angol nyelvű kiegészítőkhöz. A Microsoft azért bővítette ki a programot Magyarországra és még huszonnégy másik országra, mert a vártnál több pozitív visszajelzést kapott, és beindítása óta ötmillió ember vett részt a kezdeményezésben.

A Microsoft szerint több millió egyéni felhasználó és vállalat szenved kárt az illegális szoftverek miatt, amelyek biztonsági réseket és kártékony kódokat is tartalmazhatnak, ezért mindent megtesznek az illegális szoftverek visszaszorításáért.

UTAZÁS kiállítás

Március 2-5. között a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban (x)

Európai körutazások

Izlandi csillagtúra, Skócia felfedezése, a csodás Szicília, és a bajor kastélyok világa.