Judit
3 °C
6 °C

Újabb százmilliók hiányoznak a Magyar Telekomnál

2006.10.09. 13:18
Eddig 3,1 milliárd forintot költött a Magyar Telekom a kifogásolt szerződések vizsgálatára, két újabb szerződés került elő, így már összesen 1,98 milliárd forint hiányzik a könyvelésből.

Még nem fejeződött be a Magyar Telekom felügyelőbizottsága által kezdeményezett vizsgálat a montenegrói leányvállalat által kötött konzulensi szerződésekkel kapcsolatban, amelyek 1,98 milliárd forint összegről szólnak, olvasta fel a közbenső jelentést Nagy Bálint kommunikációs igazgató a Magyar Telekom hétfői rendkívüli közgyűlésén Budapesten. Straub Elek vezérigazgató közölte a részvényesekkel, hogy a vizsgálat befejezésének időpontját nem tudja megmondani, de az eddig felmerült költségek elérik a 3,1 milliárd forintot.

Hiba2

A közbenső jelentésből kiderült, hogy az auditor által kifogásolt két, a korábbi információk szerint 700 millió forintos szerződés mellett a vizsgálat során további két szerződést találtak, amelyek elszámolása a könyvekben nem található.

Az osztalék kifizetésére vonatkozóan csak annyit közöltek a részvényesekkel, hogy az igazgatóság a 2005. évről még semmilyen pénzügyi kimutatást nem hagyott jóvá. Ha a vizsgálat során elegendő információ lesz, és az az auditort is "megnyugtatja", akkor azt legrövidebb időn belül közlik - válaszolta részvényesi kérdésre Straub Elek.

Jó jelek?

A tulajdonosok 63,64 százalékának részvételével megtartott közgyűlésen az igazgatóság beszámolt a társaságcsoport helyzetéről. Thilo Kunsch, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese elmondta, hogy az idei terveket várhatóan teljesíteni tudják: a három százalékos bevételnövekedést és az EBITDA megtartását. Az adsl előfizetők száma a terveknek megfelelően az év végéig eléri a 600 ezret. A félév végén már 440 ezer ADSL előfizetője volt a Magyar Telekomnak.

A cégcsoport finanszírozását firtató részvényesi kérdésre válaszolva Staub Elek azt mondta, hogy az anyacég által felvett hitelek feltételei kedvezőbbek, mint a magyar piaci kondíciók. Czenthe Szabolcs a befektetői kapcsolatok felelőse elmondta, hogy a hitelek kamatfelára az adott valuta benchmarkja plusz 30-50-55 bázispont. Thilo Kunsch elmondta, hogy a nettó finanszírozás a devizaárfolyam-veszteség miatt nőtt.

Nincs helycsere

A rendkívüli közgyűlést a személyi kérdésekről szóló napirendek megvitatása előtt felfüggesztették, és november 6-án folytatják. Az indoklás szerint az alapszabály változásával is összefüggésben több idő szükséges személyi kérdésekre vonatkozó előterjesztés elkészítéséhez.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Pihenjen Szép kártyával!

Egy kis lazítás Önnek is jár! Íme a Szép kártya elfogadóhelyek.