A klímaváltozás a világ sörtermelését fenyegeti
Dr Jim Salinger, az új-zélandi National Institute of Water and Atmospheric Research tudományos intézet klímakutatója Aucklandben, a The Institute of Brewing and Distilling konferencián tett drámai bejelentést arról, hogy a klímaváltozás súlyos veszélyeket tartogat a sörfőzdékre.
Salinger az árpatermelés új-zélandi és ausztrál helyzetet elemezte, és arra jutott, hogy 25 éven belül, a klímaváltozás hatására a mostani termőterületek olyan szárazak lesznek, hogy a gabona nem terem majd meg. Ha pedig nincs árpa, nincs maláta, és ha nincs maláta, nincs sör.
A Lion Nathan sörgyár szóvivője megerősítette, hogy a jelenség létezik, az árpamaláta ára már az elmúlt másfél évben is érezhetően nőtt a termőterület csökkenésével. Hozzátette azt is, hogy ez nem helyi probléma, a világ minden táján éreztetni fogja a hatását, ami csökkenő termeléssel és magasabb árakkal jár majd.
A sörgyárak kutatórészlegei most azon dolgoznak, hogy az árpamalátát valami mással helyettesítsék a gyártási folyamatban.
Rovataink a Facebookon