Egy orosz vallási szekta Sziporkát imádja

2015.02.18. 08:28

Sziporkát (eredeti nevén: Gadget Hackwrench) mindenki ismeri, aki fiatalkorában nem csak aznap nézte a Walt Disney-mesedélutánt, amikor a Kacsamesék közben meghalt Antall József. A Csipet Csapat (Rescue Rangers) rajzfilmsorozat nálunk is nagyon népszerű volt, bár gyanítható, hogy Sziporkáról kevesebbeknek voltak nedves álmaik, mint mondjuk a Família Kft. Xantus Barbarájáról.

Gadget-Hackwrench-religion

De ami késik, nem múlik: Sziporkát manapság istennőnek kijáró rajongás övezi. Ez nem túlzás: egy orosz szekta tényleg istennőként imádja a Csipet-csapat egyetlen női karakterét, a barkácsoló szőke egérlányt. A rajzfilmben Sziporka profi pilóta, vág az esze, mint a borotva, állandóan barkácsol valamit, és van egy csomó találmánya – kell ennél több az üdvösséghez? Az orosz hívőknek nem.

Ő egy igazi isteni személy; a legártatlanabb, legtökéletesebb lény, akit Isten a világra teremtett.

– mondta az egyik hívő. Amikor rákérdeztek, hogy miért imádja ennyire, ezt válaszolta:

Miért imádom? Ez egy buta kérdés; hogy is ne szerethetném az Istennőt? [...] Szigorú, aranyos, optimista, és a technikai ismeretei is megközelíthetetlenek egy földi halandó számára.

Gadget-Hackwrench-religion4

Az orosz vallási közösség elfogadta Sziporkát istennőnek. Imádkoznak a posztereihez, összegyűlnek, hogy arról beszéljenek, milyen tökéletes ő, dalokat írnak róla, és cirill betűs Sziporka-matricákat ragasztgatnak mindenhová, ahol megfordulnak. A Sziporka-vallást egyelőre csak néhányan követik, de jusson eszükbe, hogy eleinte Jézus is csak az apostolokat tudta meggyőzni, aztán mi lett belőle kétezer év múlva.

Ma is tanultam valamit 1-2-3-4-5

5 könyv
Több mint 600 meghökkentő, érdekes és tanulságos történet!

MEGVESZEM
Ma is tanultam valamit 5

Megint 150 vadonatúj, izgalmas téma ismét meglepő válaszokkal

MEGVESZEM