40 találat az Indexről, és a környékéről.
Mennyire veszélyesek a csípős ételek? És mit érdemes tenni, ha túl erőset ettél?
Ön is megfigyelte már, hogy minél melegebb az ország éghajlata, annál csípősebbek, fűszeresebbek az ételeik?
A gyártó szerint a szellemcsilivel készített nassolnivaló olyan erős, hogy fájdalmat okozhat.
Az egy csomagban lévő kapszaicin szintjét túl magasnak találták.
A szakértők szerint bárkivel előfordulhat az, ami az amerikai tinédzserrel.
Akár mérgezés is lehet a vége, ha megesszük.
2023. december 27., 09:08
Ahelyett, hogy megrendelnéd, készítsd el!
2023. december 26., 11:40
Egyes csípős ételek kifejezetten serkentik az agyműködést.
2023. december 19., 06:06
Zseniális arcot vágott a kisgyerek, amikor megkóstolta a jalapeño paprikát.
2023. november 10., 12:40
Hihetetlenül egyszerű a megoldás.
Ízlésünk különböző, egészségünkre viszont hasonlóan hatnak a különböző, csípősség érzetét keltő anyagok.
Még ha nem is csíped az ízét, megéri kiállnod a kínt: erősíti az immunrendszert, és csökkenti a korai halálozás kockázatát.
A híresség csípős ajándékkal érkezett Gáspár Győző keresztlányához a Hal a tortánban.
Csodákat tesz az emésztéssel, rendkívül jó fájdalomcsillapító, javítja a szív- és az érrendszer egészségét a sokak által került csilipaprika.
Tényleg okozhatnak fekélyeket?
Neked is folyni kezd az orrod, amikor valami csípőset eszel? Most megtudhatod, hogy a furcsa reakció honnan ered.
Ezt a paprikás, paradicsomos szaftban sült csirkemellet csípős szósz teszi igazán pikánssá.
Jobban belegondolva, nem is csak egy jó hírről van szó, hanem jóval többről.
2021. augusztus 26., 09:48
A ragacsos, pikáns csirkecombokat mindenki imádni fogja, aki szereti az igazán csípős ízeket.
2021. augusztus 23., 17:33
2 millió 800 ezret kóstál a Scoville-skálán.
A fokhagymás, csípős csirkeszárnyak hamar elkészülnek, így grillen vagy sütőben sütve is villámgyorsan a tányérodra varázsolhatod őket.
Végre itt a jó idő, lehet grillen sütögetni. Mit szólnál egy kiadós, csípős oldalashoz?
A mézes, csípős csirkeszárnyhoz a pácot könnyen elkészítheted otthon. Jó, ha egy kicsit pihenteted sütés előtt.
Érdemes ismerni őket. Csokoládéíztől virágillaton át, citrusos jegyeket érintve jutunk el mentás és kardamomos ízekig.
Az oldalas az egyik legfinomabb húsféle. Csípős, mézes pácban érlelve különösen ízletes.
A chilis babos tészta a méltán népszerű egytálétel kicsit kevésbé nehéz, de így is laktató változata.
Ha szereted a pikáns, csípős ízeket, a piri-piri csirkét feltétlenül kóstold meg. Currys rizzsel tálalva a legfinomabb.
Az édesburgonya mellett a csicseriborsó is nagy kedvencünk, ha akad otthon egy adag füstös csili- vagy kápiakrém, mindig elkészítjük ezt a gyors, vegán ragut. Ha nem ragaszkodsz az állati eredetű alapanyagoktól mentes változathoz, olvassz a tetejére néhány szelet bivalymozzarellát is.
Ha marad belőle, készíts a raguval gyors vacsorát, amihez csak egy kis adag lilahagyma-salátát kell összedobnod néhány órával korábban. Kevés ecettel és sóval ízesítve a hagyma elveszti erős aromáját, sokkal kevésbé lesz pikáns, mégis izgalmas ízeket ad a vörös húsokkal készült szendvicsekhez.
Ha szereted a sovány pulykahúst, készítsd el mézes-csípős változatban! Ha megvagy vele, akár mázat is készíthetsz hozzá szójaszósszal, gyömbérrel, csilivel, ketchuppal és néhány kanál olívaolajjal.
2020. szeptember 19., 11:00
Az evolúció sejtszinten bizonyos értelemben segget csinált a szánkból. Vagyis fordítva.
A kapszaicin, azaz az ételek csípősségért felelős anyagának bélflórára gyakorolt hatását vizsgálták a kutatók, biztató eredményt kaptak.
Retekérdekességek következnek.
A víz megoldja a helyzetet.
Idősebb korban előfordulhat, hogy a szervezet kevésbé tolerál olyan ételeket, amelyekkel régebben semmi probléma nem volt.
2019.11.29. 23:18 Módosítva: 2020-06-16 13:54:48
Kombinálták a magyarok két klasszikus kedvencét, de kellett ez nekünk?