Keresés

65 találat az Indexről, és 38 a környékéről.

Háztáji húsgalambozással indítanák be a vidéket

Háztáji húsgalambozással indítanák be a vidéket

2018.12.11. 10:07 Módosítva: 2018-12-12 09:31:06
30 évvel ezelőtt híres magyar exportcikk volt a galambhús, egy új programmal feltámasztaná a kormány ezt a hagyományt, még a szövetkezeti átvételi rendszer is újjáéledhet modern formában.
nononono

2014. március 8., 20:35

Ismerd meg Párizs összes fontos épületét, miközben a várost véletlenül összedönti egy galamb. Igen, egy galamb!

Csinálni egy szuper klassz animációt Párizsról, ahol apró részletességgel megjelenik a város minden ikonikus épülete? Ez remek dolog! Aztán egy kicsit lerombolni csak úgy öncélúan? Megint csak remek móka, hiszen itt mutathatja meg igazán egy alkotó, mennyire ismeri a szakma csínját-bínját a szilánkosra törő üvegtől a leomló törmelékig. De hogy mindezt egy gigantikus galambbal csinálja meg? Na erre már tényleg csak csettinteni tudok: ez igen, ez tényleg mestermunka! Bár először felmerült bennem, hogy talán lehetne gyorsabb is, de azt hiszem ez nem az a műfaj.

2012. december 19., 09:08

A galamb, ami többet volt pályán, mint Tim Tebow

A vasárnapi Oakland Raiders-Kansas City Chiefs-meccs nem az izgalmas játék miatt vonul be minden bizonnyal az NFL-történelembe (a hazai pályán játszó Raiders 15-0-ra verte Faragó "SportTV" Ricsi kedvenc csapatát), hanem amiatt a galamb miatt, ami meccs közben tévedt a pályára, és aztán jó sokáig nem is volt hajlandó elmenni onnan, ehelyett békésen sétálgatott a játékosok közt, és zen-buddhista nyugalommal csipegetett. Azon láthatólag kicsit megsértődött, hogy Mike Brisiel, a Raiders egyik guardja lábbal toszogatta arrébb, amikor már nagyon útban volt, (a videón 3:40 körül látható), ezek után egy play erejéig behúzódott a Chiefs védőfala mögé, majd később a Raiders-fal mögül figyelte meg közvetlen közelről, hogy hogyan is rúg mezőnygólt Sebastian Janikowski.

2011. szeptember 28., 07:47

Galambirányítású rakéták

Kiadtak egy könyvet, ami a legmerészebb tudományos ötleteket foglalja össze. Volt például gőzhajtású repülő és betonbútor is.

2011. július 11., 09:12

Budapest-klip: a Wasabi Kht. és a fővárosi galambok

Bár a dal címével ellentétben nem a fő galamblelőhelyek szerepelnek a klipben, azért van egy csomó klassz kép a városról.Tényleg szerintetek hol van a legtöbb galamb Budapesten? Nekem a Blaha és a Moszkva/Széll ugrik be. 

2010. szeptember 28., 12:33

Budapesten galambnak lenni sem jó

Bécsben összkomfortos dúcokat alakítottak ki a galamboknak, Budapesten tüskével védekezünk ellenük. Lőni is lehet rájuk, de csak lakott területen kívül.