Keresés

20 találat az Indexről, és 4 a környékéről.

november 23., 00:04

Milyen teljesítményű hőszivattyút vásároljunk? Milyen teljesítményű hőszivattyút vásároljunk?

Azoknak, akik még csak tervezik a hőszivattyú beszerzését, megmutatjuk három életszerű példán keresztül, hogy milyen teljesítményűt érdemes vásárolni, és ez mennyibe kerülhet egy adott ingatlanra vetítve.

szeptember 25., 00:22

Milyen hőszivattyúba érdemes beruháznom? - Kvíz Milyen hőszivattyúba érdemes beruháznom? - Kvíz

Energiahatékony fűtés és hűtés, plusz akár használati melegvíz előállítása kedvező áramfogyasztással. Sok előny, többféle megoldási lehetőséggel, így nem véletlenül lett sláger az építkezők, korszerűsítők körében. Egy gyors kvíz kitöltésével, most megtudhatja, Önnek is érdemes-e beruháznia.

július 24., 00:05

Vajon felkészültek olvasóink a hőszivattyú telepítésre? Vajon felkészültek olvasóink a hőszivattyú telepítésre?

Korábbi cikkünkben arról kérdeztük olvasóinkat, hogy vajon alkalmas-e a háztartásuk arra, hogy gazdaságosabbá tegyék a fűtésüket vagy a hűtést a kánikulában. Az eredmények változatosak, viszont a kitöltők többsége akár több millió forintot is áldozna azért, hogy megszabaduljon a jelenlegi konstrukciótól. Lássuk az eredményeket!

június 13., 00:05

Hogyan készüljünk fel a hőszivattyú beépítésére? Hogyan készüljünk fel a hőszivattyú beépítésére?

Ha már eljutott oda valaki, hogy a hőszivattyú mellett tegye le a voksát, szembesülhetett vele, hogy számtalan körülményt kell figyelembe venni típusválasztástól a beépítésig. Nagyon könnyen dobhat ki feleslegesen százezreket. Cikkünkben összegezzük, hogyan kerülheti el ezt és a szükségtelen buktatókat.

június 1., 00:07

Az ön otthona felkészült a hőszivattyúra? Az ön otthona felkészült a hőszivattyúra?

Ha Önnek még nincs is otthon, biztosan hallott már róla az elmúlt években. Az nem kérdés, hogy sokat lehet spórolni vele. De az ön otthona felkészült a hőszivattyúra? Kérdőívünkben összegezzük, hogy milyen kérdések mentén érdemes haladnia.

2022 november 29., 00:02

Hőszivattyú: nemcsak a meleget generálhatja, de a megtakarításainkat is Hőszivattyú: nemcsak a meleget generálhatja, de a megtakarításainkat is

Az idei tél egy szuperhősös film hátterét is biztosíthatná. A gonosz szerepében a Rezsi Démon, a jó oldalon pedig a Hő(s)szivattyú. Egy ilyen párharcban vajon tényleg mindig a jó győzedelmeskedik? Megtérülhet a befektetett energia - és pénz? Cikkünkben tényekkel próbálunk a sztori végére járni.
Mivel fűtsem a lakásomat?

Mivel fűtsem a lakásomat?

2017.11.29. 05:48 Módosítva: 2019-11-30 00:04:59
Annyi már a lehetőség, hogy könnyű elveszni köztük. Jönnek a mínuszok, összeszedtük, milyen fűtési rendszerek jönnek szóba manapság.

2016 október 28., 10:39

Olyan házunk lehet, aminek alig van rezsije Olyan házunk lehet, aminek alig van rezsije

A kormány nem nagy barátja a megújuló energiának, de ez nem ok arra, hogy mi se legyünk azok. Egy ma építkezőnek már rengeteg lehetősége van elérhető árú energiahatékony megoldásokra a high-techtől a legklasszikusabb rendszerekig, a napelem többé nem úri mulatság, és akár a komposztunkkal is fűthetjük a házat.

2009 december 18., 20:34

Túlélni a robotházat

A REC szupermodern épületében mesterséges intelligencia irányítja az árnyékolást, a világítást, a geotermikus fűtést, állítja be a szén-dioxid-szintet a napelemekből nyert energia segítségével. Néha az emberrel is szembeszáll.

2009 szeptember 24., 12:00

Spórolva menthetjük meg a Földet

A Pannon új székháza ötszáz háztartás károsanyag-kibocsátását spórolja meg, szakemberek szerint 2100-ra a jelenlegi szint öt százalékára eshet vissza az üvegházhatású gázok kibocsátása.