14 találat az Indexről, és a környékéről.
Kis ázsiai körkép a magyar konyhákban.
Ha van egy wokod vagy vaslábosod, ezek a zöldséges fogások még finomabbak, roppanósabbak lehetnek. Ha pedig van otthon szójaszósz és gyömbér, akkor már egy nagy lépést tettél a fogás egzotikus ízeinek megteremtése felé.
2021.02.12. 07:37 Módosítva: 2021-02-12 18:10:39
Amit mi eszünk, az nem az, mint amit ők esznek.
Vár a mangós kacsa, a csirkés chop suey és a hátszín zöldbabbal.
Egyszerű párolt rizzsel is tök jó, de ha nagyon ázsiaira vennéd a figurát, akkor gyömbéres, szójaszószos üvegtésztával tálald.
Pontosabban az amerikaiak kínai rizses húsa.
Húsok mellé is tök jó a mangó.
A kacsa nemcsak elképesztően különleges lesz a méztől és a csillagánizstól, hanem egészséges is. Mutatjuk, hogyan.
Egy kis fehérbor és szójaszósz teszi izgalmassá.
2018. szeptember 15., 09:59
A Yi Tian nevű kínai cukrászdát hasonlóan nehéz megtalálni, mint megszeretni a duriános palacsintatortát.
2018. szeptember 15., 09:58
Savanyított zöldségekkel, húsos batyukkal, szójában főtt tojással egészítik ki a kását és a lángost.
Nem kifőzde, hanem bisztró. Wang mester a belvárosban terjeszkedik, ami nekünk csak jó.
Li asszony nem eléggé átfőtt marhát evett, így a húsban lévő tojásból kikelt a giliszta. Műtéttel kellett kiszedni a gyomrából.
Az olcsó büfék és a városi legendák révén a magyar tudatban a kínai konyha a gyanús húsok, a tocsogó olaj, a furcsa szagok és a mindent elöntő nátrium-glutamát világa. Nézzünk túl egy kicsit a patkány/kutyahúsos sztereotípián.