59 találat az Indexről, és a környékéről.
Ezeket a bevált, hagyományos, békebeli recepteket érdemes megőrizni.
A svédek imádják a kardamomot, így ebbe a foszlós, kuglófformában sült kalácsba is bőven juttatnak belőle.
Nincs finomabb, mint a frissen sült kalács: most készítsd diós töltelékkel!
A fátyol- vagy legyezőkalács rendkívül étvágygerjesztő, belül puha, kívül a karamellizált cukortól ropogós, az alma pedig szaftos.
Megtalálható minden, ami a húsvéti asztalra kell.
Húsvétkor azokra az asztalokra is kerül süti, ahol a hétköznapokon ritkán készítenek édességeket. Mutatjuk a legfinomabbakat!
2023. december 15., 11:12
Hihetetlenül finom, illatos, ráadásul javarészt teljes kiőrlésű lisztből készül, hozzáadott cukrot nem tartalmaz, és tejmentessé is tehető. Ez az igazi, hagyományos fonott kalács érzékenyített változata.
2023. november 16., 11:10
Ha egyszer megtanulsz kelt tésztát készíteni, csodás sütikkel lepheted meg a családodat, a barátaidat vagy csak magadat.
2023. szeptember 2., 10:52
Az édes diós-csokis babka hasonlít a megszokott kalácshoz, csak kicsit más a formázása, a tetejére pedig fényes cukorszirup kerül.
A tanárai kinevették, amikor előállt az ötletével, de nem adta fel. Az édesség nagymesterével beszélgettünk, aki a receptet is elárulta a Díványnak.
2023.04.08. 12:31 Módosítva: 2023-04-09 12:38:27
Nincsen húsvét kalács nélkül.
„Nem mondhatjuk, hogy ma nem sikerült olyan jól, kicsit leficcent a sütemény széle.”
A puha mákos kalács a húsvéti menü egyik főszereplője lehet.
Sonka, tojás és kalács: mind olyan ételek, amelyek nélkül nem az igazi a húsvét.
Léteznek olyan gasztrotrükkök, amelyek bevetése után élvezettel szeletelheted a szaftos húsvéti sonkát, és garantáltan finom lesz a fonott kalács is.
Nem lankad a fogyasztóvédelem figyelme.
2022. augusztus 13., 10:08
A puha kelt tésztából készült, házi kakaós kalács otthon készítve a legfinomabb.
Pizza, pite, kalács és leves: ilyen a húsvét a világ körül.
2022.04.07. 13:36 Módosítva: 2022-04-08 14:09:20
Az ünnepen előkerülnek a finomabbnál finomabb húsvéti édességek: kalácsok, kuglófok, vajas sütemények és egyéb ínyencségek, amikkel mindenki degeszre tömi magát.
Füstölt sonka, majonézes saláták és babka: ezek az ételek nem hiányozhatnak a húsvéti asztalról.
Nézzük meg, hogyan lesz a te kalácsod is tökéletes, de fussuk át azt is, hogy vajon mit érdemes kezdened az elkészült adagokkal.
A foszlós, házi fonott kalácsnak nincs párja, és te is különösebb nehézség nélkül elkészítheted.
2021. december 13., 14:02
Minden karácsonykor követeli, aki egyszer megkóstolta.
2021. november 27., 10:08
A meggyes-mákos kalács naranccsal megbolondítva a karácsonyi készülődés időszakában kihagyhatatlan.
Veres András megyéspüspök egy szabolcsi töltött káposztára sosem mond nemet.
2021. szeptember 28., 10:52
A házi készítésű, Nutellával töltött kalács már sülés közben ellenállhatatlan illatokkal tölti meg a lakást.
2021. augusztus 18., 11:12
Az igazi, foszlós kalács megéri a belefektetett munkát. Szilvás töltelékkel is isteni.
Ha éppen akad otthon egy érett bionarancs, annak a leve és héja is belekerül egy kevés vanília társaságában. Így lesz igazán nyári hangulatú ez a kalács.
Az észtek csavart kalácsa, a kringel mákos töltelékkel is isteni. Még a nagy kánikula előtt készítsd el!
A csokoládé puha kaláccsal összesütve egyszerűen isteni! Húsvéti maradék péksütemény újrahasznosítására kiváló.
A hagyományos bruscetta is remek előételként, vagy akár gyors vacsoraként. Ebben a sajtos változatban ráadásul még gazdagabb és laktatóbb lesz olasz kedvencünk, amihez néhány napon szárított sonkaszelet is jól illik.
A maradék kalács megmentésére nincs is jobb módszer egy adag kalácsfelfújtnál. Ha még nem próbáltad, jó, ha tudod, hogy kenyérrel is működik, de húsvét körül maradékmentő fogásként is remek.
Ez a fogás remek tipp húsvét utáni villásreggelikhez. Ha van időd összedobni ezt a finomságot, nem fogod megbánni a narancslekvárral és egy kevés whiskyvel tálalt hétvégi reggelit.
Ha nálad is marad húsvétról egy nagy csücsök száraz kalács, ki ne dobd: készíts belőle felfújtat, vagy krutont levesekhez és salátákhoz. Ezzel a recepttel a kalácsból is készíthetsz valami egészségeset.
A húsvéti asztal elmaradhatatlan eleme a tökéletes fonott kalács, amit nem is olyan nehéz elkészíteni, mint azt sokan gondolják.
Egy kicsit Túró Rudi hangulata lesz ennek a finomságnak, és ha húsvétkor te is valami izgalmasat próbálnál ki, dobd össze ezt az egyszerű kalácsot!
Ha egy kicsit izgalmasabbá varázsolnád az idei húsvéti kalácsot, próbáld ki ezt a mákos-citromos változatot. Ha pedig a különlegességekkel sincs bajod, a tésztába egy kevés kurkumát és vaníliamagokat is keverj.
Bizony, az alma a kalács töltelékeként megállja a helyét. Mit megállja, az egyik legfinomabb kalácsféle ez a kelt tésztás-fahéjas finomság, amihez csak egy meleg mézes tej kell, és kész a tökéletes hétvégi reggeli.
A sűrű, aromás gesztenyemasszát nem csak karácsony könyékén érdemes felhasználnod. Tökéletes a húsvéti kalács ízesítőjeként, de a téli smoothie-ban vagy gyors kekszek alapanyagaként is nagyon finom. Legjobb barátja egy nagy kanál feketecseresznye-lekvár, ezzel érdemes megkóstolnod az elkészült kalácsszeleteket.
Ha felnőtteknek készítesz kalácsot, kóstold meg ezt a rumos-mazsolásat. Ha a rum nem a legjobb barátod, amarettóval vagy narancslikőrrel is készítheted.
A sonka és a tojás mellől a különféle édességek sem hiányozhatnak húsvétkor. Ezekből a változatos finomságokból bátran válogathatsz.
A hazai gasztronómia ismert arcai különleges, sörös receptekkel dobják fel a húsvéti klasszikusokat. Terítéken a citrusíz és a koriander.
A csillagkalács nagyon mutatós és mennyei. Bár bonyolultnak tűnik, egyáltalán nem az, ha már készítettél valaha kelt tésztát.
Az nyert, amelyik nem félt egy szokatlan alapanyagot is a tésztához adni.
2020. december 24., 09:29
Vagy Rolls Royce-ja? Kár keresni a hasonlatokat.
Ennek a foszlós meggyes-mákos kalácsnak a tésztája nem szárad ki hamar, és egy forró ital mellé jobbat nem is kívánhatnál.
A legjobb az egészben az, hogy a kissé száraz kalácsok és kelt tészták is új életre kelnek a vajnak és a vaníliának köszönhetően. Nemcsak a gyümölcsös levesekben klassz, de egy-egy semleges ízű zöldséges fogást is feldobhatsz vele: a zeller-, az édesburgonya- és a burgonyalevesek tetején is tökéletes. Ha vanília helyett szarvasgombaolajat használsz, még több sós leves tetején bevetheted.
Több módon is bánthatjuk a kalácstésztát, ami a sérelmeit sokszor repedéssel fejezi ki.
Ha szeretitek a kakaós csigát, próbáljátok ki ezt a csokis kalácsot, ami egy kicsit olyan, mintha iskolás kedvencünk családi változata lenne. Jut belőle mindenkinek, és még másnap is finom.
Vannak napok, amikor az ember simán kivárja egy-egy kalács dupla kelesztési idejét, máskor viszont egyszerűen azonnal kell valami finom. Utóbbi esetekre tökéletes ez az egyszerűen összedobható sütőporos kalács, amit ugyanúgy fűszerezhetsz, vajazhatsz és akár szendvicset is készíthetsz belőle, mintha csak egy foszlós változatot ennél.
Egy jó kis töltött, gazdag kalács tökéletes lehet vacsorára, és gyors reggeliként is egyszerűen bevethető a tegnapi maradék. Ha a szabadban piknikeznétek vagy kirándulnátok, arra a célra is remek: tartalmas és hidegen is finom, ráadásul ízlés szerint testre szabható a család kedvenceivel.
Nálunk aszalt barack és vanília került a kalácsokba, amiben az a legjobb, amikor az ember ráharap az édes-savanykás falatokra. Ha mazsola van otthon, azzal készítsd egy kis rummal, ha az aszalt szilvát szereted, forgasd meg mézes fahéjban és abból apríts bele – mindegyik változatban finom lesz.
A húsvéti időszakban talán nem csak mi kísérletezünk a kalácsokkal és tanulunk egyre több ágban fonni és többféleképpen ízesíteni azokat. Nem csoda, hogy ennyire szeretjük: az édeskés, foszlós kalács a legtöbb sós fogást is klasszul lekíséri, ahogy egy nagy bögre kávé és tea mellett egy kevés vajjal is tökéletes. Ezen a héten 5 különleges kalács receptjét mutatjuk meg.
Ha még van néhány szelet kalácsmaradék húsvétról, készíts belőle fantasztikus reggelit! A fahéjas bundás kalács az édesszájúak nagy kedvence.
A húsvéthoz a sonka, a tojás és a kalács mellett más finomságok is hozzátartoznak. Innen biztosan tudsz előételt, főfogást és desszertet is választani.
Ne csak kakaó mellett, vajasan próbáld ki a kalácsot, kóstold meg sonkával, salátával és néhány vékony szelet ementálival is. Az édeskés tészta még finomabb egy nagy szelet sült, hagyományos érlelésű sonkával.
A foszlós, meleg házi kalácsnak nem lehet ellenállni, főleg, ha mák is van benne.
Miért vennéd a pékségben a diós kalácsot, ha otthon is elkészítheted? Ünnepekre, hétköznapokra is tökéletes.