Fatime
16 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

A birkózó Farkas Péter egyedülálló tehetségével mindent elért, amit két év alatt lehetett. Humora, lazasága az ország kedvencévé tette a '90-es években. A barcelonai olimpián lett aranyérmes, aztán 2000 után a bűnügyi hírek szereplője volt.

Egyre többet tudni a 17-szer bíróság előtt álló, brutális szexuális bűncselekményt is elkövető német férfiról. Az eltűnt kislány, Madeleine McCann ügyében három éve nyomozhattak utána. Jelenleg börtönben ül egy másik bűntettért, az előéletét és a meglévő nyomokat tekintve csoda, hogy eddig nem került a rendőrök látókörébe.

tovább...

Fényév távolság

csak hallgatom, csak bámulom

Sátrazó kamaszokat mészároltak le egy júniusi éjszakán. Hiába vezettek el a nyomok több baljós alakhoz is, hiába jött filmbe illő fordulat közel fél évszázad után. Hatvan éve történt Finnország leghíresebb megoldatlan bűnténye.

George Floyd halála megint megmutatta, hogy a diszkrimináció Martin Luther King halála után évtizedekkel is él. Az országos méretű tüntetéseket sokan az 1992-es Los Angeles-i zavargásokhoz hasonlítják, de hat éve Ferguson miatt is 170 városban vonultak utcára.

Zengő fényország

hogy láss csodát

Videók
  • képbehozó

A Trianon-kód

Az ország összement, a magyarság harmada elkerült, a trauma száz év után is betegít. Ez itt az Index képbehozó Horthytól Gyurcsányig és a Fideszig arról, hogy beszélünk száz éve Trianonról, és annak örvén sok minden másról.

A szlovák iskolában nem köztudott, hogy mit is keresnek a magyarok Szlovákiában. Dušan Trančík Trianonról szóló történelemórákat vitt filmre.

A mai mese arról szól, hogy egy minden hájjal megkent csaló hogyan ver át államfőket úgy, hogy pénzt húzzon ki belőlük.

Miért ne maradhatnánk inkább gyerekek? Avagy miért is nem vágyunk a szüleink életére.

Kullancsokkal nemcsak erdei kirándulásokon, hanem kertekben, városi és lakótelepi parkokban is találkozhatunk.

Közélet
Tovább a Dívány Címlapjára

A Giulia bombasztikus meglepetés mindenkinek: a legszexibb olasz tömegautó. Ez itt az alapmodell 200 lóerővel. Illetve, várjunk csak...

A legdurvább változat formailag is eltér majd a többi 4-estől, más formájú hűtőmaszk és első légbeömlők lesznek rajta.

Tovább a Totalcar címlapjára

Ha valamire jó volt a karantén a filmiparban, az az, hogy a kreatív elmék jobbnál jobb filmötleteket találhattak ki az üres órákban. Ari Aster, az Örökség és a Fehér éjszakák rendezője is tudja már, min fog dolgozni legközelebb.

  • tévé
  • Gyász

Meghalt Mary Pat Gleason

Ha a neve nem is ismerős, rengeteg mindenben láthattuk – főleg sorozatokban, a Jóbarátoktól kezdve a Született feleségeken át az Anyák gyöngyéig. 70 éves volt.

Tovább a Port.hu címlapjára

Valutaváltó

Menetrendek

Mértékegységek, méretek

Unatkozom!