Rajtol az európai csúcsfutball, szokatlan helyen láthatjuk a Liverpool első BL-mérkőzését

2024.09.16. 15:54
Rögtön az első játéknapon hatból öt mérkőzést élőben nézhetünk a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelmeiből hazai televíziós csatornákon, így Szoboszlai Dominik és a Liverpool milánói vendégjátékáról sem maradnak le a magyar szurkolók. A megreformált, új platformokon követhető kupasorozat első fordulójának 18 mérkőzéséből 11-et a televízióban élőben közvetítenek itthon, de hogy pontosan mikor és mely csatornákon, alább mutatjuk.

Teljesen új formátumban, több csapattal, több mérkőzéssel kezdődik kedd kora estétől az európai csúcsfutball kupasorozata, a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös kiírása. Az egy ligában szereplő 36 csapat immár alapszakaszrendszerben, a bevezető héten, három napon keresztül mutatkozik be a sorozatban, kedden rögtön pályára lép a Liverpool az AC Milan vendégeként. (A két együttes 2005-ös, isztambuli BL-fináléja az egyetemes futballtörténelem szerves részét jelenti.)

Ezenkívül az első fordulóban például megrendezik a 2023-as finálé (Manchester City, Internazionale) visszavágóját is, valamint a két magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig az Atlético Madrid vendége lesz – majd csütörtökön.

De a legfontosabb kérdés a magyar futballszurkolók számára még mindig ugyanaz: 

hol nézhetjük a mérkőzéseket?

Az, ugye, már jó ideje köztudott, hogy az új formátum nem a közmédia sportcsatornáján, az M4 Sporton mutatkozik be, hanem az RTL streamingfelületén, mivel ettől az idénytől a kereskedelmi csatorna birtokolja az elsődleges közvetítési jogokat. Így a mérkőzések jelentős része az RTL+ platformon, illetve a Sport Televízió két csatornáján lesz követhető. Lesznek viszont kivételek.

Például a Szoboszlai Dominiket foglalkoztató Liverpool milánói vendégjátékát az RTL Három csatornán tekinthetik meg élőben a nézők.

Érdekesség, hogy

a keddi játéknap hat mérkőzéséből ötöt valamelyik tv-csatorna élőben közvetíti Magyarországon.

Ez viszont csak az első napra lesz igaz, szerdán és csütörtökön az RTL választása kizárólag az előfizetéses platformon lesz követhető – további két-két mérkőzés pedig ugyanúgy a Sport Televízión lesz élőben látható.

Nézzük, pontosan melyik csatornákon követhetjük az első, keddi játéknap mérkőzéseit.

  • 18.45: Juventus (olasz) – PSV Eindhoven (holland) (Tv: Sport1 és RTL+)
  • 18.45: Young Boys (svájci) – Aston Villa (angol) (Tv: Sport2 és RTL+)
  • 21.00: Bayern München (német) – Dinamo Zagreb (horvát) (Tv: Sport2 és RTL+)
  • 21.00: Milan (olasz) – Liverpool (angol) (Tv: RTL Három és RTL+)
  • 21.00: Real Madrid (spanyol) – VfB Stuttgart (német) (Tv: Sport1 és RTL+)
  • 21.00: Sporting Lisboa (portugál) – Lille (francia) (RTL+)

Szerdán pályára lép a 2023-as győztes Manchester City, az első fordulóban pedig éppen a döntőben legyőzött Internazionale lesz az ellenfél. Ezt a találkozót viszont csak azt RTL+ streamingplatformon nézhetjük, a televízióban nem lesz élőben látható. Nem úgy, mint például a Paris Saint-Germain első meccse, a franciák hazai pályán az újonc Gironát fogadják – itthon pedig majd a Sport 1 közvetíti élőben a mérkőzést.

Jön a 2023-as döntő visszavágója Manchesterben
Jön a 2023-as döntő visszavágója Manchesterben
Fotó: Getty Images

Alább a szerdai menetrend – magyar közvetítésekkel. Ezen a játéknapon hat mérkőzésből négyet követhetünk élőben a televízióban.

  • 18.45: Bologna (olasz) – Sahtar Donyeck (ukrán) (Tv: Sport1 és RTL+)
  • 18.45: Sparta Praha (cseh) – Red Bull Salzburg (osztrák) (Tv: Sport2 és RTL+)
  • 21.00: FC Bruges (belga) – Borussia Dortmund (német) (Tv: Sport2 és RTL+)
  • 21.00: Celtic (skót) – Slovan Bratislava (szlovák) (RTL+)
  • 21.00: Manchester City (angol) – Internazionale (olasz) (RTL+)
  • 21.00: Paris Saint-Germain (francia) – Girona (spanyol) (Tv: Sport1 és RTL+)

A „premierhét” harmadik napján, rendhagyó módon csütörtökön is rendeznék még hat mérkőzést – a két magyar labdarúgót foglalkoztató RB Leipzig főszereplésével. 

Gulácsi Péterék az Atlético Madrid otthonába látogatnak, és mivel ezt a mérkőzést választotta az RTL első opcióként, ezért kizárólag a streamingplatformon lehet majd élőben követni az eseményeket a spanyol fővárosból. Ugyanúgy, mint további három másik mérkőzést, hiszen a Sport Televízió csütörtökön csak a Sport 2-n közvetít élőben futballt – mivel az első számú csatornán a kézilabda BL-é lesz főszerep a Veszprém és a Szeged főszereplésével.

Ezért csütörtökön csak két mérkőzést követhetünk élőben a televízióban.

  • 18.45: Crvena zvezda (szerb) – Benfica (portugál) (RTL+)
  • 18.45: Feyenoord (holland) – Bayer Leverkusen (német) (Tv: Sport2 és RTL+)
  • 21.00: Atalanta (olasz) – Arsenal (angol) (RTL+)
  • 21.00: Atlético Madrid (spanyol) – RB Leipzig (német) (RTL+)
  • 21.00: Monaco (francia) – Barcelona (spanyol) (Tv: Sport2 és RTL+)
  • 21.00: Brest (francia) – Sturm Graz (osztrák) (RTL+)

Fontos megjegyezni, hogy az élő közvetítések után minden játéknapon összefoglalót láthatunk a mérkőzésekről az RTL-en és a Sport Televízión egyaránt.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája 2024–2025-ös kiírását?

(Borítókép: Getty Images)