Menyhért, Mirjam
18 °C
32 °C

Az ORFK főkapitány-jelöltje szervezettebb rendőrséget akar

2002.05.28. 21:12
Nem egyszemélyi vezetést, hanem jó csapatmunkát szeretne érvényesíteni az ORFK leendő vezetője. Salgó László szerint a rendőrségnek komoly gondjai vannak a szervezettség, a korrupció, a humán egzisztencia és a társadalmi megítélés terén.
Salgó László a jövő magyar rendőrségét egy felkészült, jól szervezett testületként képzeli el, amely megfelel az Európai Unió elvárásainak is. Tolna megye rendőrfőkapitánya erről azt követően beszélt az MTI-nek, hogy Lamperth Mónika belügyminiszter kedden kezdeményezte a dandártábornok országos rendőrfőkapitánnyá történő kinevezését.

Gondok

Salgó László elmondta, a felkérést azért is fogadta el, mert úgy gondolja, "az embernek erkölcsileg nincs joga visszautasítani egy olyan szervezet hívó szavát, amelynek 32 éve tagja". A dandártábornok értékelése szerint a rendőrség a többi rendvédelmi szervhez képest késésben van az európai uniós felkészülés terén. - A testületnek komoly gondjai vannak a szervezettség, a korrupció, a humán egzisztencia és a társadalmi megítélés terén, valamint nagy hiányosságokat lehet felfedezni a külső és belső kommunikációban - mondta el.

Mágusok nélkül

Úgy ítélte meg: a külföldön és az itthon szerzett vezetői tapasztalataival hozzájárulhat a rendőrség munkája átláthatóságának javításához, a vezetői példamutatás erősítéséhez is. Salgó László tudomása szerint bizottsági meghallgatására csütörtökön kerül sor, kinevezését kedvező döntés esetén a hét végén, a jövő hét elején kaphatja meg. Mint mondta, országos rendőrfőkapitányként első lépése egy jó csapat összeállítása lesz. - A magyar rendőrség nem vezetőfüggő, ide nem lehet mágusokat, nagyokat ígérő embereket helyezni, mert egyetlen ember ezeket a célokat nem tudja megvalósítani - hangoztatta.