Erzsébet
1 °C
4 °C

Az ORFK főkapitány-jelöltje szervezettebb rendőrséget akar

2002.05.28. 21:12
Nem egyszemélyi vezetést, hanem jó csapatmunkát szeretne érvényesíteni az ORFK leendő vezetője. Salgó László szerint a rendőrségnek komoly gondjai vannak a szervezettség, a korrupció, a humán egzisztencia és a társadalmi megítélés terén.
Salgó László a jövő magyar rendőrségét egy felkészült, jól szervezett testületként képzeli el, amely megfelel az Európai Unió elvárásainak is. Tolna megye rendőrfőkapitánya erről azt követően beszélt az MTI-nek, hogy Lamperth Mónika belügyminiszter kedden kezdeményezte a dandártábornok országos rendőrfőkapitánnyá történő kinevezését.

Gondok

Salgó László elmondta, a felkérést azért is fogadta el, mert úgy gondolja, "az embernek erkölcsileg nincs joga visszautasítani egy olyan szervezet hívó szavát, amelynek 32 éve tagja". A dandártábornok értékelése szerint a rendőrség a többi rendvédelmi szervhez képest késésben van az európai uniós felkészülés terén. - A testületnek komoly gondjai vannak a szervezettség, a korrupció, a humán egzisztencia és a társadalmi megítélés terén, valamint nagy hiányosságokat lehet felfedezni a külső és belső kommunikációban - mondta el.

Mágusok nélkül

Úgy ítélte meg: a külföldön és az itthon szerzett vezetői tapasztalataival hozzájárulhat a rendőrség munkája átláthatóságának javításához, a vezetői példamutatás erősítéséhez is. Salgó László tudomása szerint bizottsági meghallgatására csütörtökön kerül sor, kinevezését kedvező döntés esetén a hét végén, a jövő hét elején kaphatja meg. Mint mondta, országos rendőrfőkapitányként első lépése egy jó csapat összeállítása lesz. - A magyar rendőrség nem vezetőfüggő, ide nem lehet mágusokat, nagyokat ígérő embereket helyezni, mert egyetlen ember ezeket a célokat nem tudja megvalósítani - hangoztatta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?